Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Конгрес США схвалив оборонний бюджет з допомогою Україні та санкціями щодо "Північного потоку-2" (https://www.dw.com/)

09:16 12-12-2019

Палата представників Конгресу США схвалила оборонний бюджет, який передбачає військову допомогу Україні та санкції щодо компаній, які будують російські газогони.


Редакционная строка

12.12.2019

Палата представників Конгресу США схвалила оборонний бюджет, який передбачає військову допомогу Україні та санкції щодо компаній, які будують російські газогони.

 

Капітолій у Вашингтоні

Капітолій у Вашингтоні

 

Палата представників Конгресу США у середу, 11 грудня, схвалила оборонний бюджет країни, який передбачає виділення на військові потреби та реалізацію програм з нацбезпеки 738 мільярдів доларів США. При цьому 300 мільйонів із них мають бути спрямовані на військову допомогу США Україні.

У рамках програми допомоги Україні прописано, зокрема, й передачу українській стороні летальних видів оборонних озброєнь. Ідеться про поставки крилатих ракет для систем берегових ракетних комплексів і протикорабельних ракет.

Санкції щодо російських газогонів

Схвалений у Палаті представників законопроєкт передбачає також запровадження санкцій щодо російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік" заради забезпечення "європейської енергетичної безпеки". Зокрема "Північний потік-2", який ще будується, названий у законопроєкті "інструментом примусу та політичного тиску", що послабить зв'язок США з Німеччиною та Європою в цілому.

Законопроєкт передбачає накладання санкцій на судна, що займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також на іноземних громадян, які мають відношення до роботи цих суден.

Маршрут газогону Північний потік-2 (інфографіка)

Президент США Дональд Трамп уже повідомив, що має намір підписати законопроєкт про санкції, розраховані на п'ять років, у разі його проходження через Конгрес. Водночас президент США зможе зупинити їх дію, якщо доведе Конгресу, що США вдалося "мінімізувати" використання Росією газопроводів у політичних цілях.

Після схвалення законопроєкту Палатою представників його повинен розглянути Сенат. Очікується, що у верхній палаті Конгресу голосування за документ відбудеться до 20 грудня, після чого його спрямують на підпис президенту.