Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Рада ще на рік продовжила "особливий статус" Донбасу (https://gazeta.ua/)

11:26 12-12-2019


Редакционная строка

12.12.2019

 

 

 

 

Рада ще на рік продовжила

Закон про "особливий статус" ухвалив попередній парламент 5 років тому. Фото: Reuters

 

 

 

Верховна Рада продовжила ще на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", ухвалений у 2014 році.

"За" проголосували 320 народних депутатів.

Законопроект стосується продовження дії закону до 31 грудня 2020 року. Його подали нардепи від "Слуги народу". Пропонують продовжити на рік можливість тимчасового введення особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Перед голосуванням були виступи.

"У "Європейської солідарності" є вісі підстави не підтримувати зазначений законопроект. Поява у парижському ком'юніке нав'язаної Путіним "формули Штайнмаєра". По-друге, українська делегація не піднімала питання дорожньої карти імплементації Мінських угод". Третє - коту під хвіт пішло напрацювання щодо миротворчих сил з мандатом Ради безпеки ООН.

Ты, хто будував виборчу кампанію на нищівній критиці Мінських угод за вісім місяців не запропонували жодної альтернативи", - заявив з трибуни п'ятий президент Петро Порошенко.

"Законпроект є абсурдним. Його набуття чинності залежить від проведення на окупованих теритоірях місцевих виборів Донбасу 7 грудня 2014 року. І дата проведення виборів у цьому законі не змінюється. Якщо цей законопроект важливий в рамках "нормандського формату", переговорах, для припинення вогню, обміну військовополоненими і перемоги, то технічно можемо його пролонгувати ще на рік", - заявив голова групи "За майбутнє" Тарас Батенко.