Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Закупівля громадського транспорту, реконструкція"хрущовок" і будівництво метро. КЛИЧКО превставив проєкт Генплану Києва (https://tsn.ua)

12:26 16-12-2019


Редакционная строка

16.12.2019

Громадські слухання і обговорення проекту нового генплану столиці розпочнуться на початку 2020 року.
 
У понеділок, 16 грудня, мер Києва Віталій Кличко представив проект генерального плану Києва, назвавши пріоритетні напрями. 
 
"Презентуємо проект генплану Києва. З рекомендаціями та висновками експертів-планувальників з Лейпцига та фахівців Ради Європи. Це тільки перший крок до ухвалення Генплану столиці. Далі - громадські слухання й обговорення", - заявив він.
 
За словами міського голови, на наступний рік 
 
Київрада схвалила бюджет столиці на 2020 рік. Основні цифри
бюджет Києва отримає трохи більше 57 млрд гривень - у міста заберуть близько 2 млрд гривень субвенцій. 
Також Кличко зазначив, що генплан передбачає пріоритет громадського транспорту, добудову окружної дороги та створення перехоплювальних паркінгів на близько 28 тисяч машиномісць.
 
"Ми активізували зараз будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. Якщо не збавимо темпів, до кінця наступного року (2020-го - прим.ред.), я взяв завдання, ми повинні відкрити рух транспорту з Лівого на Правий берег", - сказав він.
 
Окрім цього у Києві запланована реконструкція будинків у мікрорайонах із застарілим житловим фондом ("хрущовок") площею 388 га. Зокрема, йдеться про 2,5 млн м2 житлового фонду, в якому мешкає 112 тисяч киян.
 
"Генплан встановить суворий регламент обмежень висотності забудови в історичному центрі і глибокий аналіз планів забудов загалом. Це треба вирішувати на законодавчому рівні, розширивши повноваження органу місцевого самоврядування щодо функцій містобудівного контролю", - розповів він.
 
Згідно з генпланом, загальна площа промислових та комунально-складських територій буде зменшено з 6610 га до 5413 га за рахунок підвищення ефективності використання земельних ділянок та виробничих фондів.
 
"Генплан Києва передбачає нові станції та лінії метро. Протяжність мережі метрополітену (67,7км) в перспективі треба збільшувати вдвічі. Зокрема, до 84 км на етапі в 7 років", - наголосив Кличко.
 

Водночас, згадуючи досягнення за 2019 рік, Кличко назвав головною проблемою незаконні забудови та малу кількість комунального транспорту.
 
Серед своїх досягнень мер назвав відкриття восьми шкіл та 
 
На пішохідному мосту в Києві відкрили доступ до скляної підлоги. Кличко показав відео
скляного пішохідного моста, який з'єднав Пейзажну алею і арку Дружби народів.
 
"2019 року ми здійснили рекордні за останні 10 років обсяги заміни мереж - 130 км. Особливу увагу цього року ми приділили мостам, які ми оновлюємо, і більшість цих мостів не ремонтували від часу введення в експлуатацію - 30, 40, 50 років", - резюмував мер.
 
Нагадаємо, раніше Київська міська рада ухвалила рішення про затвердження нового проєкту землеустрою, відповідно до якого межі території столиці зросли на 2,7 тисячі гектарів - до 85,351 тисячі гектарів.