Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Фото: сканери для просвічування авто удесятеро пришвидшили митну перевірку (https://ua.news/)

11:12 18-12-2019


Редакционная строка

17.12.2019

Фото: сканери для просвічування авто удесятеро пришвидшили митну перевірку

а Закарпатській митниці почали працювати стаціонарні сканери, за допомогою яких перевірка вантажів стала у 10 разів швидшою. Скоро ними обладнають інші пункти контролю.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, на Закарпатській митниці відтепер сканування вантажів великотоннажних транспортних засобів відбувається без огляду посадовими особами митниці, перевірка вантажу відбувається у 10 разів швидше, не витрачаючи час на розвантаження та інші супровідні процедури. Орієнтовний час на проведення однієї перевірки-сканування – 20 хвилин. Дані зі сканерів на пунктах пропуску будуть передаватися до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. Львівська митниця наразі провела технічне тестування таких пристроїв у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краківець» та «Шегині». Волинська, Чернівецька митниці також готуються до запуску таких систем.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Кабінет міністрів вирішив реорганізувати Державну фіскальну службу України і розділити її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби, уряд 8 травня 2019 року призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня керівником Державної митної служби призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

З 16 квітня усе митне оформлення товарів юридичних осіб здійснюється виключно через єдиний рахунок.

У листопаді Буковинську митницю першою зареєстрували як юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.