Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Українська САУ «Богдана» натовського зразка зробила перші постріли. Артилеристи почали випробування (https://thebabel.com.ua/)

18:55 25-12-2019


Редакционная строка

25.12.2019

На полігоні в Дніпропетровській області почалися випробування першої самохідної артилерійської установки стандартів НАТО «Богдана», калібру 155 мм. В рамках випробувань САУ зробила свої перші постріли.

Як повідомляє компанія-виробник «Українська бронетехніка», яка розробляла САУ спільно з Краматорським заводом важкого верстатобудування, у гаубиці перевіряли системи подачі снарядів і роботу ствола.

«На короткому відео — так званий гідропостріл, який дозволяє перевірити всі системи знаряддя. Далі за програмою випробувань стрільба інертними снарядами, потім — бойовими», — сказано в повідомленні виробника.

Під час гідропострілу заряджають дерев?яну «болванку», заливши ствол водою, щоб вона не загорілася. У ході таких випробувань перевіряється чи тримає ствол необхідний для пострілу тиск, який утворюється в результаті займання пороху, і роботу всіх систем артилерійської установки.

САУ «Богдана» була представлена вперше в 2018 року на параді до Дня незалежності. Вона базується на шасі КрАЗ-63221. Машина комплектується балістичним обчислювачем, автоматичною системою наведення гармати, вбудованою навігаційною системою і дисплеєм командира. Швидкість руху — 80 км/год. Маса — 27 тонн. Екіпаж — 5 чоловік.