Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна здає свої позиції на всіх фронтах,а Кремль досі не виконав жодного зобов`язання - Геращенко ("Прямий канал")

18:40 30-12-2019


Редакционная строка

30.12.2019

 

 

Зобов’язання команди Володимира Зеленського не переслідувати звільнених Україною терористів та
"беркутівців" означає фактичне "поховання" справи Майдану.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко заяву представника Росії у Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова.

Ірина Геращенко ще раз привітала звільнення українських громадян з полону ЛДНР, однак звернула увагу на те, що Україна за президенства Зеленського постійно йде на поступки країні-агресору, яка натомість не виконує жодного зобов’язання.

"Схоже, саме це і є ціною. Не лише відпустити, але й поховати справу, забути, зачистити саму пам’ять про розстріли й причетність до трагічних подій в Україні Москви. Фраза влади "ми виконали всі зобов’язання" тим часом стала гаслом нових взаємовідносин з Москвою.

Ми виконали всі зобов’язання і відвели війська. Ми виконали всі зобов’язання і віддали Цемаха – хоча моряків Москва мала передати без всяких передумов, за рішенням Морського арбітражу – і тим самим технічно вивели Москву з міжнародних судів. Ми виконали всі зобов’язання і відмовилися від позовів до Газпрому на 12 млрд доларів. Ми виконали всі зобов’язання і випустили на волю тих, про кого в мінських угодах жодного слова і жодного зобов’язання. Жодного. Й на саміті в Парижі мова йшла про тих, хто має бодай якесь відношення до конфлікту, а не про "беркутню", – пише Ірина Геращенко.

"Тим часом Москва не виконала жодного зобов’язання. Вона не відпустила моряків, як була зобов’язана, а поміняла їх на Цемаха. Вона не звільнила "всіх на всіх" і навіть "всіх встановлених" не звільнила. Бо вдома немає Виговського, Штиблікова, Дудки, інших політв’язнів Кремля, кримських татар. Нема солдата з Тернопільщини Роми Оніщука, якого ховають в окупованому Луганську, немає кілька сотень наших. Москва не виконала домовленість "всіх на всіх". Де про це заява української влади? Й де заява лідерів світу? Її не буде, бо Україна виконала всі умови", – констатує Геращенко.

"І ключове: Москва не виконала головну умову мінських угод – повне припинення вогню і виведене своєї техніки, зброї й найманців з території України", – наголошує Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що 29 грудня в аеропорт "Бориспіль" прилетів спеціальний борт зі звільненими з російського полону українцями.

Нагадаємо, що на підконтрольній Україні території після обміну з окупантами вже перебувають 76 осіб.

Також 29 грудня у Майорську на Донеччині почався процес обміну полоненими "всіх на всіх".

Представники терористичних організацій "Л/ДНР" повідомили, що завтра, 29 грудня, у межах обміну утримуваними особами за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених" передадуть Києву 55 осіб і розраховують отримати 87 своїх прихильників.

Раніше Красногвардійський райсуд Дніпра випустив із під варти українку Дар'ю Мастікашеву, підозрювану у державній зраді, для обміну з Російською Федерацією.

Також в Одесі суд звільнив понад 10 російських терористів.

В рамках підготовки до обміну суд Харкова звільнив обвинувачуваного у потрійному вбивстві.

Крім того, виконавців теракту біля Палацу спорту у Харкові засудили на довічне і одразу звільнили.

У ЗЕЛЕНСЬКОГО НАВІТЬ НЕ ОБГОВОРЮВАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ОБМІНУ ПОЛІТВ'ЯЗНІВ З ОКУПОВАНОГО КРИМУ - ЧУБАРОВ