Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Повзуча експансія Росії не припиняється ні на хвилину - волонтер (https://gazeta.ua/)

21:43 15-01-2020


Редакционная строка

16.01.2020

 

 

Повзуча експансія Росії не припиняється ні на хвилину - волонтер
Роман Сініцин: Кремлю не обов'язково нас захоплювати танками. Це війна за мізки. Фото: Тарас Подолян

 

Зеленський хоче стати президентом-миротворцем, зшити країну. Це може призвести до трагічних наслідків у довготерміновій перспективі.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить волонтер Роман Сініцин.

"Хлопці на Банковій недооцінюють РФ. Путін нікуди не дінеться, може почекати. Росіяни розробляють стратегічні плани щодо України на відміну від нашої влади. У них цим займаються цілі інститути. Кремлю не обов'язково нас захоплювати танками. Це війна за мізки", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні немає правоохоронної систему - Роман Сініцин

Така історія була в Грузії, нагадує Роман Сініцин.

"Країна втратила величезний шмат території. Потім до влади прийшов Бідзіна Іванішвілі. Ніби не проросійський політик, але має акції Газпрому (стверджувала британська газета Guardian. - Gazeta.ua). Грузія тоді відкрила кордони для росіян. Відновили авіасполучення. Почали їздити туристи, вести спільний бізнес. Росіяни зайшли на грузинський медіа-ринок і купили низку ЗМІ. Зараз десь половина населення вважає, що з РФ варто дружити. Іванішвілі жодного разу не казав, що Путін - хороший. Це не завадило повзучій російській експансії.

Російський бізнес нормально почувається зараз і в Україні. Контрольовані олігархами з РФ банки, медіа-ресурси працюють. Майже всі люксові київські готелі належать другу Путіна (ідеться про мережу "Прем'єр палас" групи компаній VS Energy. Її пов'язують з Євгеном Гінером. - Gazeta.ua). Росіяни збільшуватимуть вплив на Україну через економіку, ручних політиків, співаків, які їхатимуть до нас на гастролі. Знову спробують переписати наші підручники з історії. Новорічна промова Зеленського цілком укладається в цю російську парадигму.

Тільки громадянське суспільство може протистояти цій повзучій експансії", - додає волонтер.

Повне інтерв'ю з Романом Сініциним читайте у журналу "Країна" від 16 січня.