Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

На форумі ОБСЄ делегація ЄС вказала на продовження мілітаризації окупованого Криму ("https://www.radiosvoboda.org/)

09:16 16-01-2020


Редакционная строка

16.01.2020

Військові навчання на будівельному майданчику Керченського мосту, червень 2017 року

Військові навчання на будівельному майданчику Керченського мосту, червень 2017 року

Європейський Союз висловив глибоке занепокоєння з приводу широкомасштабної мілітаризації Росією анексованого Криму. Про це йдеться в заяві, озвученій делегацією Євросоюзу під час засідання Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки 15 січня у Відні, повідомляє агентство «Укрінформ».

«Ми висловлюємо глибоку стурбованість з приводу широкомасштабної мілітаризації Кримського півострова з боку Росії, яка продовжує впливати на безпеку в Чорноморському регіоні і за його межами», – наголошується в заяві.

На засіданні Форуму нагадали, що ЄС рішуче засуджує акти агресії Росії проти України і не визнає незаконну анексію Автономної Республіки Крим і Севастополя.

У грудні 2019 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року