Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У січні українська армія почне впроваджувати перші дорожні карти переходу на стандарти НАТО (https://hromadske.ua/)

11:02 22-01-2020


Редакционная строка

22.01.2020

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що Збройні сили України вже з січня 2020 року почнуть впроваджувати перші дорожні карти переходу на стандарти НАТО.

Про це він повідомив виданню «Інтерфакс-Україна».

«У Брюсселі у нас були системні зустрічі, на яких ми домовилися про дорожні карти переходу на стандарти Альянсу. Як має впроваджуватися реформа в тісній кооперації з НАТО, щоб вони розуміли наші дії та повністю підтримували їх — ці дорожні карти було погоджено і підтримано», — зазначив міністр.

Він додав, що загалом є кілька сотень стандартів, на які планує перейти українська армія. Дорожня карта стосуватиметься видів та окремих родів військ, які знаходяться в різних станах.

 «У деяких він такий, що можна вже завтра сертифікацію проходити, в деяких її вже пройшли (на приклад, у Силах спеціальних операцій), а в деяких — необхідно будувати все від самого початку», — сказав Загороднюк.

За його словами, майже відповідають критеріям НАТО наразі Військово-Морські сили України, оскільки велика кількість персоналу пройшла службу і навчання в структурах НАТО.

Борис Ткачук