Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Шість мільйонів сердець": Україна вшанує пам`ять жертв Голокосту (https://gazeta.ua/)

09:51 27-01-2020


Редакционная строка

27.01.2020

 

 

 

 

В Україні 27 січня пройдуть заходи до Дня пам'яті жертв Голокосту. Фото: Prm

 

 

 

У понеділок, 27 січня, по всій Україні пройдуть пам'ятні церемонії, жалобні заходи, меморіальні виставки та інші заходи до Дня пам'яті жертв Голокосту.

В Україні і по всьому світу будуть згадувати євреїв, які були знищені нацистською машиною Голокосту тільки за те, що вони були євреями. Про це йдеться на сайті Об'єднаної єврейської громади України.

Як зазначається, за роки Другої світової війни було вбито близько шести мільйонів євреїв. У 2020 році пам'ятні церемонії були об'єднані однією ідеєю під назвою "Шість мільйонів сердець".

Пам'ятні заходи пройдуть практично в усіх містах України, в яких відбувалися масові розстріли євреїв, де знаходяться меморіали і колишні гетто. Серед них Біла Церква, Нікополь, Запоріжжя, Дніпро, Мелітополь, Маріуполь, Харків, Львів, Чернівці, Одеса, Київ, Кропивницький та інші. У цих містах, крім основних церемоній та покладання квітів і каменів (за єврейською традицією) до меморіалів, пройдуть численні пам'ятні виставки, лекції, бесіди, вистави і зустрічі з тими, хто вижили в Голокост і тими, хто їх рятував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога смерті: вшановують людей, яких массово розстрілювали у Бабиному Яру

Попри те, що Голокост відбувся у 1933-1945 роках, вшанування пам'яті жертв цих трагічних подій розпочалося лише у ХХІ столітті, коли Генеральна Асамблея ООН 1 листопада 2005 року прийняла резолюцію № 60/7. Починаючи з 2012 року, відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року "Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру" Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається і в Україні.