Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Чому уряд оновлюють і хто може піти на коаліцію зі "слугами" (https://gazeta.ua/)

21:24 07-02-2020


Редакционная строка

07.02.2020

 

 

 

 

Чому уряд оновлюють і хто може піти на коаліцію зі
Співпраця окремих політсил із партією влади залежить від голосувань, каже експерт. Фото: Ян Доброносов

 

 

 

Не виключено, що дві фракції у парламенті можуть піти на коаліцію зі "Слугою народу" й отримати посади в уряді.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Зеленський має три підстави для оновлення Кабміну.

Перша - погіршення соціально-економічної ситуації в країні. Бюджет 2019 року закінчили з діркою у 100 млрд грн. У січні дірка склала вже понад 15 млрд.

За таких обставин говорити про підвищення соцстандартів неможливо. Звісно, у людей, які очікували покращення, накопичується незадоволення теперішньою владою, що конвертується в падіння рейтингів.

Щоб на когось перекинути невдоволення, Зеленський призначить винним уряд", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський приходив на фракцію

Зміни у Кабміні проведуть після того, як ухвалять не популярні у суспільстві земельну реформу та зміни до Трудового кодексу, говорить експерт.

"Тому друга причина відставок міністрів - зменшення соціального негативу, що дасть змогу Зеленському ситуативно зняти з себе частину цього негативу.

Третя – більшість міністрів неефективно працюють. Робота в усіх напрямках просідає.

Але хоч кого з міністрів поміняли б, на жаль, ситуація не зміниться. Бо уряд Гончарука не має візії розвитку країни. Складається враження, що ані прем'єр, ані урядовці не знають, як реформувати країну в умовах не просто перехідної економіки, а економічної кризи, яка наближається.

Тому, хоч кого б на кого поміняли, ситуація критично не зміниться.

Піти можуть всі, кого називають ЗМІ, плюс Милованов. Він набрав негатив через аграрну реформу.

Замінити його може радник прем'єра Олексій Мушак. Зокрема, він може очолити майбутнє Міністерство аграрної політики, яке займатиметься земельною реформою.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розділять, бо воно занадто громіздке. Так само, як і Міністерство культури, молоді та спорту. Раніше ці міністерства об'єднували з кількох, бо в Зеленського не було кадрів, кого розставляти. Зараз, із плином часу, деякі кадри з'явилися. Кабмін далі перебуватиме у ручному управлінні.

Посади в уряді можуть отримати представники інших політсил. Скажімо, "Голосу" чи "Батьківщини", якщо їхні пропозиції враховуватимуть під час голосувань за законопроєкт про ринок землі чи ті ж зміни до Трудового кодексу.

В іншому разі до монокоаліції ніхто не ввійде. І Зеленський й надалі нестиме персональну відповідальність за соціальну та економічну політику в країні", - каже Віктор Таран.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Кабінеті міністрів готують кілька звільнень.