Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ДБР від офісу Генпрокурора прийняло до провадження понад сорок "справ Майдану" (https://aspi.com.ua)

09:07 14-02-2020


Редакционная строка

14.02.2020

 

последние новости в Украине останні новини в Україні

 

Офіс Генпрокурора передав слідчим Держбюро розслідувань понад 40 справ, що стосуються злочинів, скоєних у період Революції Гідності.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Як повідомляється, 42 "справи Майдану" прийняв спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування злочинів скоєних у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Загальний обсяг матеріалів справ — понад 6,5 тисячі томів.

Така інформація надійшла від слідчих відділу з розслідування "справ Майдану" під час спільної дискусії "обговорення ситуації у справах Майдану та ознаменування річниці", яка відбулася 13 лютого в Українському кризовому медіа-центрі.

Під час заходу слідчі ДБР поінформували про результати роботи відділу.

Зокрема повідомлялося, що за останній місяць направлено до суду провадження щодо вбивства журналіста та активіста Євромайдану Василя Сергієнка. Також повідомлено про підозру слідчому Дніпровського райвідділу ГУ МВС у місті Києві у незаконному затриманні 4 учасників протестів 18 лютого 2014 року.

Раніше повідомлялося, що в США на телеканалі One America News був показаний документальний фільм "імпічмент. Гроші Байдена. Масові вбивства".

Відомо, що даний канал близький до Республіканської партії США, а автором стрічки є колишній радник президента Дональда Трампа, політичний експерт Майкл Капуто.

У 50-хвилинному матеріалі понад половину часу приділено Україні. Зокрема, мова йде про роль тодішнього президента США Барака Обами і його адміністрації у відстороненні Віктора Януковича від влади у 2014 році, про розстріли на Майдані, про зв'язки сім'ї ексвіце-президента Джо Байдена з корупційними махінаціями в компанії "Бурісма", втручання високопоставлених українських чиновників в президентські вибори в США у 2016 році на боці кандидата від Демпартії США.