Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Хотят ли русские войны?" Від промови українського представника в ООН у росіян перекосило обличчя. ВІдео (https://gazeta.ua/)

11:49 20-02-2020


Редакционная строка

20.02.2020

 

 

 

 

 

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця процитував російського поета. Фото: ДТ

 

 

 

На Радбезі ООН постійний представник України Сергій Кислиця перейшов на російську і процитував частину з однойменного вірша поета Євгена Євтушенка.

"Повернувшись із поїздки на Захід у самий розпал холодної війни, той написав "Хотят ли русские войны?" Я процитую: "Хотят ли русские войны? Спросите вы у тех солдат, что под березами лежат, и вам ответят их сыны, хотят ли русские войны", — сказав представник України.

Кислиця додав, що відповідь на це питання в умовах сьогодення дасть парад 9 травня у Москві.

"Коли ми побачимо, чи винесуть портрети Сталіна його учасники. Того Сталіна, який свого часу був винесений з мавзолею, але, як бачиться, не з умів. "Но как из наследников Сталина – Сталина вынести?" – написав той же Євтушенко 1962 року і продовжив: "Пусть мне говорят: "Успокойся..." – спокойным я быть не сумею, покуда наследники Сталина живы еще на земле. Мне будет казаться, что Сталин – еще в мавзолее", — сказав український дипломат.

Він також зауважив, що сьогодні набирає обертів прославляння Сталіна і його ім'я відбілюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ біля Золотого: Росія привезла нову брехню в Радбез ООН

"Коли ростуть як гриби після дощу пам'ятники цьому диктатору та вбивці, автору геноциду українського народу 1930 років, я хочу завершити свій виступ питанням до російського представника: "Так хотят ли русские войны?" — резюмував Кислиця.

18 лютого відбулося засідання Радбезу ООН з нагоди річниці підписання Мінських угод. Засідання скликала Росія. Її представник заявив, що обстріли біля Золотого влаштувала "диверсійна група ЗСУ".

Як відомо, 18 лютого, о 5-й ранку, бойовики російської армії на Донбасі атакували українські опорні пункти в районі міста Золоте в Луганській області. Загинув український військовий.