Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Боротьба триває" - на Майдані проходить акція у пам`ять про Небесну сотню. Відео (https://gazeta.ua/)

21:47 20-02-2020


Редакционная строка

20.02.2020

На Майдані триває акція

 

 

 

 

На Майдані Незалежності у Києві розпочалась акція "Майдан.Боротьба триває".

Її організувала спілка ветеранів війни із Росією. Цією акцією хочуть вшанувати пам'ять полеглих на Майдані, повідомляє Gazeta.ua.

Акцію розпочали із хвилини мовчання та гімну України. На мітинг прийшло близько 400 осіб.

"Наша доля в наших руках. Наша воля в наших руках. Головне не здаватись і продовжувати боротьбу", - заявила волонтерка Юлія Паєвська "Тайра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дамо нікому переписати історію Революції гідності. Порошенко вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні

"Це подвиг людей, які вийшли і боролися до кінця. Вони вмирали, віддавали своє життя і казали, що їм це не байдуже. Вони хочуть нову країну, нову владу, дихати новим повітрям. Всі виходили за покликом серця. І як сказав один мій побратим, дуже шкода, що зараз кажуть, що це був збройний переворот. Що справжні герої - це "Беркут", який стріляв у власний народ. Що все було по іншому і давайте кинемо за грати тих, хто виходив за покликом власного серця", - сказав волонтер Олександр Івашков.

Олександр Шумило, який був студентом підчас Революції гідності обурився тим, що влада знецінює подвиг Небесної сотні і героїв війни.

До портретів загиблих на Майдані увесь час підходять люди. Вони цілий день кладуть квіти та запалюють свічки.

Учасники акції пройшли колоною по алеї Небесної сотні. Заспівали пісню "Пливе кача" та запалили лампадки біля портретів загиблих.

Люди підійшли до Офісу президента. Провели хвилину мовчання. Після цього почали кричати "Ганьба с**куну" та "Банду геть".

Мітингувальники вимагають від президента Володимира Зеленського закон про колаборантів. За ним потрібно судити усіх хто стріляв чи допомагав стріляти та поширював пропаганду РФ. На мітингу заявляють, що людям, що жили на окупованих територіях без українських ЗМІ варто не дозволяти голосувати 5 років, поки вони не інтегруються в українське суспільство. Вимагають відставки глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Сутичок біля ОП немає. Ситуацію контролює поліція діалогу.

О 10:00 20 лютого біля Маріїнського парку стоїть близько 30 людей. У руках тримають синьо-жовті прапори, дехто має квіти. За кілька метрів від них групуються призначенці муніципальної варти. Вони охоронятимуть Ходу гідності, яку організували, щоб вшанувати загиблих героїв Небесної сотні.