Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Гриценко про вирок у Росії: «Нехай собі біснуються» ("https://hromadske.ua/)

10:30 22-02-2020

Колишній міністр оборони України та лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко прокоментував вирок суду Москви, який засудив його до 6 років колонії.


Редакционная строка

22.02.2020

Колишній міністр оборони України та лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко прокоментував вирок суду Москви, який засудив його до 6 років колонії.

«Як я до того ставлюся? В моєму розумінні, тероризм — це рейди російських диверсійних груп, які несуть вогонь і смерть на нашу з Вами землю; це збиття російським БУКом цивільного лайнера MH17 і вбивство майже 300 невинних цивільних; це отруєння/вбивство російським «Новічком» людей на території чужих держав. Це — справді тероризм, і саме так його розуміють у цивілізованому світі. На жаль, тероризм цей — дотепер не покараний», — написав Гриценко у Facebook.

«А те, що вони за вказівкою Кремля витворяють у своєму «військовому суді» — не має жодного стосунку ні до права, ні до справедливості. Нехай собі біснуються» — додав він.

Нагадаємо, 21 лютого суд у Москві заочно засудив Гриценка до 6 років колонії «за заклики до терактів в Росії».

У Росії Гриценка звинуватили у «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації» (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року суд у Москві заочно арештував Гриценка. Також Росія стверджує, що оголосила Гриценка у міжнародний розшук.

За версією обвинувачення, у 2014 році Гриценко в ефірі «1+1» виступив з публічним закликом «до терористичної діяльності на території РФ», він начебто закликав підривати поїзди. Другий епізод пов’язаний з виступом Гриценка в ефірі телеканалу «112 Україна» у липні 2017 року. В СК РФ стверджують, що тоді Гриценко закликав до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога. 

Нагадаємо, Гриценко був кандидатом у президенти на виборах 2019 року, але до другого туру не пройшов.

Вікторія Бега