Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В ООН частково підтримали позов України проти Росії: подробиці (https://gazeta.ua/)

19:33 22-02-2020


Редакционная строка

22.02.2020

 

 

В ООН частково підтримали позов України проти Росії: подробиці
Арбітражний трибунал в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки. Фото: Главком

Морський трибунал ООН частково підтримав Україну у позові проти Росії. Позов стосується порушень РФ конвенції ООН.

Поки справа по суті не розглядалася. Арбітражний трибунал вирішував, чи має він повноваження розглядати її. Водночас Росія наполягала, щоб українську скаргу відхилили, пише "Європейська правда".

В Україні пояснюють, що Росія у Чорному, Азовському морях та у Керченській протоці після окупації та спроби незаконної анексії Криму порушила Конвенцію ООН з морського права.

"Справа по морському праву рухається далі. Арбітражний трибунал в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення наших природних ресурсів", - заявив міністр МЗС Вадим Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відкрила справу за перетин кордону російським поїздом

Додав, що основні претензії України стосувалися незаконного будівництва РФ мосту через Керченську протоку та зупинки суден, які прямують в українські порти Маріуполя і Бердянська.

Повне рішення Арбітражу поки не публікують. Воно з'явиться після узгодження зі сторонами можливості публікації конфіденційних моментів рішення.

Україна надала аргументи у справі ще в червні 2019-го. Очікувала, що рішення винесуть за 3-6 місяців. Водночас справа затягнулася на 9 місяців.