Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна відреагувала на заяви Росії про "неонацистів" в ЗСУ та Нацгвардії (https://zik.ua/)

09:50 13-03-2020


Редакционная строка

13.03.2020

Український дипломат наголосив, що спроби прирівняти регулярні підрозділи законного військового формування в Україні до будь-яких так званих "неонацистських" рухів є "абсолютно неприйнятними"

Російська делегація в ОБСЄ своїми регулярними пропагандистськими розповідями про нібито "неонацистську" природу окремих регулярних підрозділів ЗСУ та Нацгвардії насправді відвертає увагу від реального порушення РФ основних принципів ОБСЄ та її агресії проти України. Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва у Відні, пише "Укрінформ".

Реагуючи на чергову пропаганду російської делегації в ОБСЄ про нібито націоналістичну та "неонацистську" ідеологію і діяльність регулярних підрозділів ЗСУ та НГУ, Лоссовський заявив:

"Регулярне поширення російською делегацією цих фальшивих та пропагандистських наративів насправді спрямовано на відволікання уваги Форуму від реальних триваючих порушень Російською Федерацією основних принципів та зобов'язань ОБСЄ та міжнародного права. Ця держава продовжує вести збройну агресію на території українського Донбасу та окупацію її суверенної території".

 

Український дипломат наголосив, що спроби прирівняти регулярні підрозділи законного військового формування в Україні до будь-яких так званих "неонацистських" рухів є "абсолютно неприйнятними".

"Регулярні військові підрозділи "Азова", "Донбасу" та "Айдара", згадані у презентації російської делегації, не є окремими збройними групами. Вони є невід'ємною частиною Національної гвардії та Збройних Сил України, поєднані єдиним ланцюгом командування та управління та діють за наказами командирів у чіткій відповідності до закону та військових статутів", - заявив заступник очільника Місії України при ОБСЄ.

 

Він підкреслив, що ці підрозділи стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії на Донбасі, "а їхня роль у визволенні та подальшій обороні міст України добре відома та гідна поваги".

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ анонсували створення спеціальної ради для врегулювання ситуації на Донбасі.