Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися із олігархами (https://gazeta.ua/)

10:37 18-03-2020


Редакционная строка

18.03.2020

 

 

 

Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися із олігархами

Зеленський не буде боротися із монополіями та олігархатом.

 

 

Повертаються "старі-добрі" часи, коли олігархи відряджають своїх людей в уряд. Теперішня влада їх не чіпатиме.

Про це Gazeta.ua сказав журналіст Олекса Шалайський.

"Судячи з попередньої кар'єри Петрашка (новопризначений міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. - Gazeta.ua), виникають дуже великі сумніви, чи справді саме такої якості людина повинна бути міністром економіки. Низка його роботодавців були пов'язані з шахрайством. Наприклад російська "Тройка Діалог", яка відмивала гроші Путіна та його оточення, американський "Enron" і структури Бахматюка.

Бахматюк - один із крупних олігархів, який поводив себе дуже брутально на ринку, раптом відправляє свою людину в уряд.

Міністерство економіки для Бахматюка важливе. Це субвенції, квоти. Там є багато речей, які не дуже видні для широкої публіки. Тепер Міністерство точно не роз'єднають, бо сільське господарство потрібне олігарху. Мотивація призначення Петрашка – точно не професіоналізм. Може бути фінансова зацікавленість тих, хто доносить це до Зеленського. Сам президент у корупції замішаний слабо. Але ним можуть користуватися його підлеглі. Розповідають йому, що того треба призначити, а тут підписати. І Зеленський думає, що це правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільші перепони для розвитку України - опитування

Зеленський не буде боротися із монополіями та олігархатом, це вже зрозуміло. З того часу, як Ахметов подарував швидкі допомоги. Олігархи як у "старі-добі" часи відряджають своїх людей в уряд.

У групи Гончарука, яка заходила в уряд, було мало стосунку до чиновницького. Але, як виявилося, нічого страшного не трапилося. Бізнесмени казали, що їм робота уряду подобалася, не робилося якихось дурних речей. Крім того, справді суттєво зменшили корупцію на верхніх ешелонах. І якраз прийшов час, коли уряд попереднього прем'єра трохи зміцнився, почали розуміти процеси. Але їх розігнали.

Інше, коли призначають людину, якій ближчі схеми, ніж попередникам. Державна машина буде працювати, але це буде рівень Кучми-Януковича. Тому краще, щоб міністром була людина, яка менше знає, але хоче більше зробити для держави.

Ясна річ, що ніяких реформ не буде. Про це вже можна забути. З таким кадровим підбором реформи не робляться.

Перебуваємо у такій точці, коли суспільству доведеться знову думати про політичні зміни, а не економічні реформи. Тому що станом на зараз без політичних змін економічних не станеться. Якщо конфлікт серед депутатів "Слуги народу" буде поглиблюватися, то буде політична криза і нові вибори, нові люди", - каже Олекса Шалайський.

У вівторок Верховна Рада призначила генеральним прокурором Ірину Венедіктову, а міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.