Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Столтенберг назвав два напрямки політики НАТО стосовно Росії (https://zik.ua/)

20:21 19-03-2020


Редакционная строка

19.03.2020

Йенс Столтенберг. Фото: rferl.org

 

В альянсі переконані, що повернення до конструктивної співпраці з РФ та до "бізнесу як завжди" є неможливим

Союзники по НАТО переконані, що повернення до конструктивної співпраці з Росією та до "бізнесу як завжди" є неможливим, поки ця країна не повернеться до виконання норм міжнародного права.

Про це йдеться у доповіді генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга за 2019 рік, опублікованій на сайті Альянсу.

У документа зазначається, що після завершення "холодної війни" союзники по НАТО докладали значних зусиль для розбудови стратегічного партнерства з Росією, в межах яких у 2002 році була створена, зокрема, Рада НАТО-Росія, яка залишається й досі головною платформою для двостороннього діалогу.

"В 2014 році, після незаконної та протиправної анексії Криму Росією, НАТО зупинило будь-яку практичну співпрацю з Росією. Союзники вирішили, що не може бути "бізнесу як завжди", доки Росія не повернеться до виконання міжнародного права", - йдеться у документі.

Генсек нагадав, що нині політика НАТО стосовно Росії має два напрямки: оборона і діалог. Такий "подвійний" підхід дозволяє Альянсу відповідати потужними заходами стримування на погіршення безпекової ситуації, яке було спричинено Росією, і водночас підтримувати періодичний, цілеспрямований та змістовний діалог з цією країною.

 

Раніше повідомляося, що Угорщина продовжить блокувати засідання Ради Україна-НАТО.