Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Росії проти голови Меджлісу завели кримінальну справу -реакція Чубарова ("5канал")

11:00 24-03-2020

Окупаційна влада повідомляє, що вже допитує "потерпілих, свідків та очевидців"


Редакционная строка

23.03.2020

Рефат Чубаров

Рефат Чубаров                                                       zn.ua

 

Слідчий комітет Російської Федерації в Криму порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Його звинувачують в організації масових заворушень у 2014 році, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу СК РФ.

"Слідчими органами Слідчого комітету РФ по Республіці Крим та місту Севастополю порушено кримінальну справу стосовно 62-річного голови громадського об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" Рефата Чубарова, якому інкримінується організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством (ч. 1 ст. 212 КК РФ)", – йдеться в повідомленні.

У Слідчому комітеті повідомляють про докази причетності Чубарова до організації масових заворушень біля будівлі Верховної Ради АР Крим.

 

"Нині в рамках розслідування кримінальної справи встановлені та допитані потерпілі, свідки та очевидці тих подій. У взаємодії з уповноваженими структурами проводиться вся необхідна робота по встановленню обставин вчиненого злочину і недопущення дестабілізації на території півострова", – йдеться в повідомленн

"Ясна річ, Москва намагається залякати всіх нас напередодні 3 травня – дати проведення міжнародної мирної ненасильницької акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності". Ну і звичайно, "сигнал" усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії і боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом", – написав він на сторінці у Facebook.