Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Утворення консультативної ради з представниками окупованих територій не буде - дипломат(https://gazeta.ua/)(

20:59 24-03-2020


Редакционная строка

24.03.2020

 

 

 

 

Утворення консультативної ради з представниками окупованих територій не буде - дипломат
Андрій Веселовський: Можливо, росіяни хотіли протягти утворення цього органу таємно. Але план відкрився. Фото: Тарас Подолян

 

 

 

Головний принцип дипломатії - нічого не домовлено, доки документ не підписали і текст не узгодили до останньої крапки. Тому не варто сприймати дуже серйозно ідею утворення консультативної ради з представниками окупованих територій.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Андрій Веселовський.

"Йдеться про проект. Часто - це частина дипломатичної гри. Можливо, вона йде з обох сторін. І ми, і росіяни хочемо кудись затягнути одне одного.

Розмови про консультативну раду стали публічними і це має певний позитив. Критично відреагувала низка депутатів зі "Слуги народу". Тепер люди, що ведуть переговори з РФ, бачать ставлення до цієї ініціативи не тільки суспільства, а й частини політикуму. Навряд чи педалюватимуть утворення консультативної ради. Позиція тих, хто виступав із застереженнями, була слушною", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" виправдовує Єрмака за "консультативну раду" у Мінську

Консультативну раду не погодять. Завеликий опір громадської думки й політикуму, каже він.

"Можливо, росіяни хотіли протягти утворення цього органу таємно. Але план відкрився. Утворення консультативної ради з представниками окупованих територій у первісному вигляді точно не буде", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Андрієм Веселовським читайте у журналі "Країна" від 26 березня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і другий президент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.