Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

На складах порожньо, грошей і запасів немає. Українці знову повинні рятувати себе самі? ("Новое время")

18:27 25-03-2020

У державних лікарнях і інфекційних відділеннях зараз така ж ситуація, як в армії в 2014 році


Редакционная строка

25.05.2020

Раптово почалася війна, а держава зовсім не готова. Є президент, є Кабмін, є Міністерство охорони здоров’я, є Держрезерв, сотні облздравів і обл- і райдержадміністрацій, всі вони отримують мільярди гривень на зарплати і на кабінети, на машини і вертольоти. Але коли потрібно рятувати людей — на складах порожньо, немає ніяких запасів, немає грошей.

У інфекційних лікарень немає апаратів ШВЛ, антисептиків, рукавичок, масок, костюмів. Немає машин для розвезення персоналу — адже раптом виявляється, що більшість медиків у державних лікарнях, які рятують життя і здоров’я нації, пересуваються тільки на громадському транспорті, на машини собі вони заробити не можуть.

Раптом з’ясовується, що немає у нас кадрів професійних інфекціоністів за рідкісними винятками, тому що грамотні люди їдуть за кордон. Раптом з’ясовується, що професіоналів не втримати, бо кваліфіковані медсестри і лікарі отримують 5−10 тисяч гривень, ну хто піде на таку подвижницьку роботу і буде цим займатися?

 

Раптом з’ясовується, що всі ці багато тисяч чиновників, нових і старих, в керівних органах і органах контролю — просто бюрократи, які тупо проїдають гроші платників податків, тому що роблять кар'єру на написанні непотрібних папірців і догідливих доповідей, і не мають ні характеру, ні волі, ні стратегії боротьби з епідемією.

Керівники в цій системі не здатні оцінити обстановку, бояться брати на себе відповідальність і приймати рішення, панічно бояться неграмотних політиків і трясуться за свої крісла, і хочуть за всяку ціну уникнути відповідальності. Навіщо вас таких утримувати — через вислуги і сакральне знання, куди які папірці перекладати?

І раптом суспільство знову як в 2014-му в повному шоці усвідомлює, що порятунок нації повністю в руках самих людей. Що самим треба купувати собі маски, тому що їх в розпал епідемії прем'єр-міністр Гончарук дозволив вивозити з країни і не подбав про закупівлю в держрезерв і в аптеки. І треба виготовляти самим антисептики, тому що раптово зник спирт і державний концерн «Укрспирт» раптово не забезпечує український ринок, і нічого немає в Держрезерві. І треба шукати гроші, щоб платити за себе, за своїх близьких, допомагати своїм старим, допомагати лікарям, поліцейським та іншим нужденним. Тому що держава до цього ніякого інтересу не виявляє і ніяких резервних фондів на випадок надзвичайної ситуації немає, і запасів продуктів для малозабезпечених немає, і палива немає для громадського транспорту і всього іншого теж немає, зате голова Офісу президента купує собі в розпал катастрофи «Мерседес».

Нам потрібна воля громадянського суспільства для зміни влади, потрібна влада, готова себе скорочувати і виправляти, скорочувати неживе, щоб відкрити дорогу здоровому, яка вивчатиме помилки, і на основі аналізу будувати інститути, де будуть на всіх рівнях затребувані вольові і грамотні люди, здатні на вчинки, що не трясуться над своїм жалюгідним рейтингом, а беруть відповідальність на себе. Те, що діється сьогодні в боротьбі з вірусом, це ганьба для держави і гордість для громадянського суспільства, яке виживає і бореться всупереч усьому. Сьогодні себе знову повинен проявити кожен. Чудо треба створювати нам самим.

 

І пора оголошувати АВО — Антивірусну операцію. Мікроби дуже глибоко в'їлися у владу.

Юрій Бутусов

головний редактор Цензор.нет