Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Фракції Ради відкинули пропозиції Кабміну щодо змін до держбюджету — Железняк ("Економічна правда")

16:56 26-03-2020


Редакционная строка

26.03.2020

 

Представники всіх депутатських фракцій і груп Верховної Ради розкритикували запропоновані Кабінетом міністрів зміни до бюджетного кодексу, державного бюджету і створення стабілізаційного фонду.

Про це заявив заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Була нарада, на ній розглядалися виключно питання, які пропонував винести Кабінет міністрів. Зокрема, це створення стабілізаційного фонду в бюджеті, зміни до Бюджетного кодексу та зміни до державного бюджету. 

Всі фракції та групи виступили з критикою цих змін і дійшли спільної думки, що без узгодження з парламентом ці зміни в тому вигляді, в якому їх запропонував уряд, прийнято не буде", - сказав Железняк у четвер.

 

Представник "Голосу" наголосив, що показники, запропоновані урядом, не є реалістичними, а скорочення низки статей видатків місцевих бюджетів і видатків на освіту та медицину в таких умовах просто неможливі.

Заступник голови фракції також зазначив, що низка положень запропонованого законопроекту ніяк не стосується заходів із протидії епідемії коронавірусу.

"У результаті спікером парламенту запропонував та прем'єр-міністр підтримав створення Антикризового штабу під керівництвом Шмигаля, до якого ввійдуть представники всіх фракцій і груп, які напрацюють спільно з фахівцями ці зміни й потім винесуть їх на розгляд Верховної Ради", - додав нардеп.

Нагадуємо:

Як повідомляв нардеп Олексій Гончаренко, Кабінет міністрів направив керівництву Верховної Ради пропозиції про зміни до державного бюджету, які можуть збільшити дефіцит на 202 мільярди гривень і відтермінувати місцеві вибори в жовтні.