Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Росії підготували Джемілєву обвинувальний акт ("Українська правда")

20:49 08-04-2020


Редакционная строка

08.04.2020

 

 

Слідчий комітет Росії підготував лідеру кримськотатарського народу, народному депутату України Мустафі Джемілєву звинувачення в "незаконному перетині кордону ФР" і "незаконному поводженні зі зброєю".

Джерело: копія повідомлення СК про день пред'явлення обвинувачення, яку сам Джемілєв передав Українській правді

Деталі: Згідно з документом, відповідна кримінальна справа була порушена 11 серпня 2014 року.

Джемілєва звинувачують за ч.3 ст.322 КК РФ "Незаконне перетинання державного кордону Російської Федерації", ч.1 ст.222 "Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів" і ч. 1 ст.224 "Недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило смерть людини або інші тяжкі наслідки".

 

Лідеру кримський татар запропонували надіслати замість себе адвоката в кримське відділення СК в Сімферополі, де йому 10 квітня пред'являть обвинувальний акт.

 
 
 

Передісторія:

  • Ще у 2016 році "суд" у Сімферополі заочно обрав щодо Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
  • Слідчий і прокурор обгрунтовували це тим, що щодо Джемілєва порушено кримінальну справу за трьома статтями КК РФ, і "він переховується від слідства і суду, може чинити тиск на свідків, знищити докази, є громадянином іншої держави та не має постійного місця проживання на території Криму".

 

Українська правда