Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

«Дива не сталось». Стало відомо, які правки до бюджету узгодив профільний комітет (https://glavcom.ua)

11:10 12-04-2020


Редакционная строка

12.04.2020

<p>«Від планів наблизити прожитковий мінімум до 4251 грн відмовились. Дива не сталось» – Василевська-Смаглюк</p> - «Дива не сталось». Стало відомо, які правки до бюджету узгодив профільний комітет

«Від планів наблизити прожитковий мінімум до 4251 грн відмовились. Дива не сталось» – Василевська-Смаглюк

Фото Фейсбук Ольги Василевської-Смаглюк


Депутатка розказала, як «підрихтували» держбюджет у зв’язку з епідемією

Профільний комітет Ради затвердив зміни до бюджету на 2020 рік, але результати засідання бюджетного комітету невтішні. Про це написала депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк у Фейсбук 

«Апарату Міністерства економіки урізали 582 мільйони замість двох мільярдів. Тобто закордонним відрядженням (!) і участі в міжнародних організаціях в той час, коли всі каїни закриваються, бути», – пише нардепка.

За її словами, фінансову підтримку іміджу України за кордоном хотіли урізати на 100 мільйонів, а залишили в результати їм 53.

«Міністерство інфраструктури відвоювало собі +100 мільйонів, Мінкульт отримав зайвий, в порівнянні з минулим варіантом проекту, мільярд. Товариство «Просвіта», якій хотіли урізати 20 мільйонів, відвоювала собі повну суму 24 мільйони (цікаво, що вони там роблять, чим займаються). Національній академії наук докинули 15 мільйонів», – зазначила Василевська-Смаглюк.

Крім того, з НУШ (Нова українська школа, - ред.) урізали 360 мільйонів, з учителів зняли 1,5 мільярди, зі Спроможної школи – мільярд, екстреній допомозі не повернули 922 мільйони.

«На місцеві вибори залишили мільярд. Земельну реформу і аудит земель скоротили навпіл. Хочуть дати право Мінфіну списати частину боргу КМДА за будівництво Подольсько-Воскресенського мосту. Тобто за міст одного міста заплатить вся країна. Непоганий подаруночок перед місцевими виборами», – зауважила політик.


«Зате від планів наблизити прожитковий мінімум до 4251 грн відмовились. Дива не сталось», – резюмувала Василевська-Смаглюк.

Як повідомлялося, Верховна Рада узгодила основні статті оновленого держбюджету, і відповідні зміни нардепи можуть підтримати вже наступного тижня.