Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Неоголошений прем`єр": міністри і бізнесмени їздять на килим до Авакова.Відео (https://gazeta.ua/)

14:14 14-04-2020


14.04.2020

 

 

 

 

 

 

Аваков 7-й рік очолює МВС. Фото: Reuters

 

 

 

 

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков фактично став неоголошеним прем'єром. До такого висновку дійшли журналісти-розслідувачі Bihus.info, які простежили візити до МВС інших міністрів, народних депутатів та бізнесменів.

"Куди їде міністр перед своїм призначенням? До МВС. Перед своїм звільненням? До МВС. Судячи з візитів, незмінний міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підростив свій статус до неоголошеного прем'єра", - сказано в сюжеті.

Під час загальнонаціонального карантину МВС відвідала низка топгостей.

24 березня заїхав чорний Mercedes, пасажиром якого був тоді ще міністр фінансів Ігор Уманський. Той очолив Мінфін 4 березня, але пробув на цій посаді менш як місяць.

Незадовго до звільнення Уманський провів годину в МВС. Про мету візиту і предмет розмови розповідати не захотів: "Вважаю, що ми як два міністри можемо обговорювати зокрема те, що стосується державної таємниці, і якщо це необхідно висвітлювати, ми висвітлили б".

Відвідував МВС і Audi E-Tron голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького. Радуцький – ексочільник клініки "Борис" та радник президента Володимира Зеленського. Одразу після запровадження карантину 12 березня нардеп заявив про можливість жорсткіших заходів. Такі ж вимоги висував і Аваков. Нардеп заявив, що приїжджав "у службових справах".

1 квітня, менш ніж через два дні після призначення на посаду міністра охорони здоров'я, в МВС приїхав Максим Степанов. Тут він провів дві години. За кілька днів після цього візиту очільник МОЗ вийшов у ефір одного з телеканалів, де анонсував посилення карантинних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ повернулися кадри "регіоналки" Богатирьової

30 березня МВС відвідував міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, призначений на посаду на початку березня. Причину відвідин чиновник пояснив так: "Ми зустрічаємось колись в одному міністерстві, колись в іншому, проводимо наради щодо обсервації людей , щодо самоізоляції, це робочі наради".

Наступного дня до міністерства приїхав Rolls Royce Phantom. Авто записане на компанію, пов'язану з власником мережі магазинів електроніки "Ельдорадо" та ексвласником скандального банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком. Незадовго до зустрічі фірма з орбіти бізнесмена перемогла в тендері на поставку медобладнання для Центрального госпіталя МВС.

Арсен Аваков 7-й рік очолює Міністерство внутрішніх справ. Він побив рекорд перебування на посаді серед українських міністрів.