Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Російська церква підтримала голодомор, засудила АТО та захист Батьківщини, в час пандемії закликає йти до церкви. Вона точно служить на благо людей? (https://chas.cv.ua)/

13:23 21-04-2020


Редакционная строка

19.04.2020

Великдень вже завтра, попри велику кількість захворілих на коронавірус священників Російської православної церкви в Україні та ще більшу кількість тих, хто про це ще не підозрює РПЦ все одно буде проводити богослужіння за участі вірян.

Мало того, йдуть активні заклики приходити в церкви, Московські попи лякають Страшним Судом, кінцем світу в разі несходження Благодатного вогню, а також прямо звинувачують людей в відсутності віри. Стверджують, що потрібно боятись не коронавірусу а кари Божої.

 

Русская церковь

 

В соціальних мережах та інтернет сайтах РПЦ ширяться повідомлення про те, що влада не має права позбавляти людей «хліба духовного», коли дозволяє купувати хліб для «чрева».

Разом з тим, вказані заклики чомусь поширюються лише на території України, росіяни ж без хліба духовного та святіння паски проживуть. Дуже дивний підхід, враховуючи що це одна церква.

Разом з тим, Російська православна церква в Україні не визнає голодомор, мало того, в 2008 році її настоятель (тоді ще виконуючий обов’язки) публічно заявив, що«Голодомор — это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни». Тобто винищення 15 мільйонів українців – це нормально?

Після того Митрополит РПЦ Онуфрій та його підлеглі своїми діями підтримували анексію Криму, стверджували, що українська армія веде на Донбасі братовбивчу війну, російських найманців називаючи «наші одновірці та брати».

Зараз же під час страшної пошесті Московські попи закликають українців наражати себе на небезпеку та ходити в церкви, в той же час, коли росіяни на Великдень сидітимуть по домівках, мало того, російська церква закликає росіян сидіти по домівках.

Чому такі подвійні стандарти? Можливо тому, що Російська церква в Україні виконує вказівки Кремля, якому вигідно, щоб українці масово захворіли на коронавірус

Люди, бережіть себе. Не підіть цього року до церкви, залишайтесь вдома, помоліться до ікон, зустріньте схід сонця, зберіться разом, прочитайте молитву та освятіть Великодній кошик самі.

Як це зробити детальніше за посиланням https://zoloti.com.ua/molitva-dlya-osvyachennya-velikodnh-strav-ta-pask-vdoma/

З вірою у серці та турботою про близьких зустрінем Христове Воскресіння!

 

автор Олександр Ткачук