Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

За рік влада Зеленського зробила Україну найслабшою за всю історію незалежності - Сюмар (https://www.5.ua/)

14:34 21-04-2020

"Ліфт" у турборежимі виніс на верхи тих, хто зеленого уявлення не має, що таке необхідні компетенції, наголосила депутат


Редакционная строка

21.04.2020

Вікторія Сюмар

Вікторія Сюмар     Прес-служба партії "Європейська Солідарність

 

Через рік після перемоги Зеленського на виборах Україна опинилась у найслабшому стані за всю історію незалежності. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook пише народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар.

"Минув лише рік. Дискурс "про розвиток" змінився на дискурс "як вижити". Українське перестало бути пріоритетом. Українське кіно ледь вдалося врятувати від планів уряду вбити його фінансування "в нуль". У Раді постійно виникають ініціативи, як змінити або відтермінувати закон про мову, квоти і навіть як змінити заборону російського кіно. Українське змінилося на #какаяразніца", – пише Сюмар.

 

За цей рік Україна точно суттєво втратила свої зовнішньополітичні позиції. Підхід "нічого про Україну без України" змінився на мінські домовленості Єрмака про переговори з сепаратистами за посередництва "Росії-миротворця". Відведення військ призвело до втрати стратегічних позицій і до посилення обстрілів та збільшення кількості смертей", – нагадала Вікторія Сюмар.

"Обіцянка економічного росту в 40% поки що змінилася прогнозом про мінус 7% ВВП лише цього року. Красива політтехнологічна теза про "нульову толерантність до корупції" розбилася об реальність продажу посад, відмивання мільярдів ПДВ із бюджету в інтересах "особи номер 1" та Офісу президента.

Обіцянка публічних і жорстких розмов з олігархами змінилася таємними зустрічами, проханнями, заграванням з Коломойським під загрозою дефолту, зміною уряду з людьми Пінчука на уряд з людьми Ахметова, призначеннями олігархів замінниками губернаторів", – зазначила Сюмар.

"В такому слабкому стані держава та управлінська вертикаль не була ще ніколи. "Ліфт" у турборежимі виніс на верхи тих, хто зеленого уявлення не має, що таке необхідні компетенції. Звідси – яскраві флешмоби про "Маю право на помилку". Вони не просто мають це право. Вони регулярно ним користуються і роблять помилки", – наголошує народний депутат.

"Але чим далі, тим менше прав на помилку лишається в країни. Україна змушена виживати вже в нових геополітичних умовах пандемії, світової економічної рецесії, глобальних екологічних загроз. Виживати самою, без допомоги ззовні. У таких умовах ціна помилки виростає в рази. Кожна помилка – це мільйони безробітних, це мільярди недоотриманих коштів, це, зрештою, багато людських життів. І це, зрештою, ціна державності і її майбутнього. ПреЗЕдент почався з помилки. Через рік ми зрозуміли: більше права на помилки в нас немає", – переконана Вікторія Сюмар.