Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

На місце влади мітять ще більш проросійські сили. А українські, як повелося, роздроблені - Дикий (https://gazeta.ua/)

14:17 22-04-2020


Редакционная строка

22.04.2020

 

 

На місце влади мітять ще більш проросійські сили. А українські, як повелося, роздроблені - Дикий
Від кожного залежить, чи набереться достатня критична маса активних і свідомих людей Фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Сьогодні, 21 квітня, виповнюється рік, як українці обрали Володимира Зеленського президентом.

Міркуваннями про те, як змінилася з його приходом українська політика, і про можливі сценарії розвитку подій в країні з кореспонденткою Gazeta.ua поділився біолог, ветеран російсько-української війни 46-річний Євген ДИКИЙ.

Володимир Зеленський привів до влади дуже різноманітних людей. Більш мозаїчного і дисгармонійного між собою складу людей у владі українська історія ще не бачила. Їх не можна навіть разом оцінити – позитивно, чи негативно.

"Це дуже різні психологічні типи людей – від наївних романтиків, мрійників і абсолютно некомпетентних фейсбучних балакунів до класичних старих господарників і матьорих корупціонерів. Є, до речі, багато людей, які намагалися реалізувати абсолютно правильні реформи за попередньої влади. Їм це не дали. І тому зараз багато-хто з них намагається робити прогресивні речі. Хтось просто пиляє бабло. Уживатися разом цим людям стає все складніше. І поки більш ефективними виявилися прихильники проросійського реваншу. Ці люди більшою мірою формують порядок денний, і на сьогоднішній день вони розвивають наступ", - говорить Дикий.

У нинішнього президента, попри первісно високі рейтинги, досить багато недоброзичливців.

"Найбільшим ворогом на сьогодні є той, хто породив його, як політичне явище, - Коломойський. Далі російські сили. Ведуть з Зеленським подвійну гру: намагаються обкласти його своїми людьми, але й воліють замість Зеленського поставити повністю підконтрольну фігуру, якій би просто давали директиви. Вони геть не проти його звалити, якщо буде шанс поставити свого гауляйтера. На 3-му місці назвав би українські націонал-демократичні сили, у яких немає жодних підстав любити Зеленського. Українські сили змушені чимдалі займати місце більш жорсткої опозиції. Нас заганяють в позицію ненависті до президента", - каже ветеран АТО.

Активно розгортається потрійна криза: економічна, епідемічна, політична. До того ж триває війна з Росією. Криза - це поворотна, переломна точка. Країна або помре, або рухатиметься вперед. Кожен з нас має докласти максимальних зусиль, щоб був обраний варіант рухатись вперед. Від кожного залежить, чи набереться достатня критична маса активних і свідомих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 73% населення вибрали людину свого рівня – ветеран російсько-української війни

"Маятник має хитнутися в бік демократії і свободи. Короновірусний карантин і його економічні наслідки ця влада може не пережити. Питання, чи буде готова альтернатива на момент, коли влада завалиться під економічним тягарем, створеним карантином. Не лише націонал-демократичні сили розглядають себе як альтернативу цій владі. Останнім часом проросійські медіа-ресурси, підконтрольні Медведчуку, настільки жорстко мочать Зеленського і цю владу, що куди там проукраїнській опозиції. Це не випадково. Є соціологічні опитування, які показують, що більшість тих виборців, які голосували за Зеленського, а на разі розчарувались в ньому, - переходять до ОПЗЖ. На місце цієї влади мітять ще більш жорстко ватні відверті проросійські сили. А українські, як і повелося, - роздроблені, не мають чіткого лідерства, полюбляють кидати лайном одне в одного і не мають готової альтернативи. Українських націонал-демократичні сили в повному обсязі ще жодного дня в цій країні владу не мали. Але таке враження, що над цим ніхто і не працює. Де наша українська партія, яка готується як альтернатива партії "Слуга народу"? Де кастинг на кандидатів? Нічого такого немає. Це зараз наша найслабша сторона. Прискорювати падіння Зе-влади не треба. Вона впаде сама. Навпаки, як би це не було занадто швидко. З завеликими ризиками для країни", - розповідає Євген Дикий.

21 квітня виповнюється рік з часу обрання Володимира Зеленського главою держави у другому турі президентських виборів. Він розпустив парламент і призначив дострокові вибори, отримав монобільшість та підконтрольний уряд. Думками про наступні 4 роки з кореспонденткою Gazeta.ua поділився історик та публіцист Олександр Зінченко.

 

 

 

 

 

 

Автор: Наталія СОКОЛАН