Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Анексія Криму: кого і для чого Росія переселяє на півострів (https://gazeta.ua/)

14:18 23-04-2020


23.04.2020

 

 

 

 

Анексія Криму: кого і для чого Росія переселяє на півострів
Кого і для чого Росія переселяє в окупований Крим. Фото: pixabay.com

 

 

 

Окупанти переселили до Криму не менше 140 тис. росіян і продовжують це робити, серед переселенців – військові, чиновники, правоохоронці.

Про це заявив постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич в інтерв'ю сайту "Сегодня".

Такі дії окупаційної влади він назвав військовим злочином.

"Ми бачимо, що РФ проводить системну політику зміни демографічної карти Криму. Це системна, спланована та скоординована діяльність. Її спрямовано на те, щоб максимально вичавити з Криму проукраїнське та нелояльне до окупанта населення, щоб кримськотатарські й проукраїнські активісти залишали Крим і все більше туди заселялися громадяни РФ. Така політика є системним військовим злочином – переселення громадян держави-окупанта на тимчасово окуповані території та створення умов для залишення цивільним населенням цих територій", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поряд Медведєв, позаду - Добкін. 10 років тому Янукович здав Крим

За даними міжнародних моніторингових організацій, понад 140 тис. громадян Росії змінили прописку з території РФ на кримську в 2014-2018 роках. Хоча насправді, вважає Кориневич, таких людей набагато більше.

"Це цифри держави-окупанта, їх неможливо верифікувати. Плюс багато громадян РФ можуть перебувати, проживати та працювати в Криму, не маючи зміни реєстрації... Це системна політика. Це і військові, і працівники правоохоронних органів, і чиновники, і інші громадяни РФ, для яких Росія створює мотивувальні програми з метою їх переселення в Крим", – підкреслив постпред президента в АРК.

Майже 10 тис. земельних ділянок на території анексованого півострова, що належать громадянам України, підпадають під заборону окупаційної влади на "іноземне" володіння, тож українців можуть зобов'язати продати їх.