Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Активісти незадоволені фіналом розслідування вбивства Гандзюк: вимагають пояснень Зеленського ("Українська правда")

18:22 27-04-2020


Редакционная строка

27.04.2020

Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк" вважають, що офіс генпрокурора "злив" справу про розслідування вбивства активістки, на їхню думку, замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні.

Джерело: Facebook-сторінка "Хто замовив Катю Гандзюк"

Дослівно: "Друзі, разом із вами ми зробили дуже багато аби покарати усіх причетних до вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні справу злили.

Нас із вами вчергове годують лайном... Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Зеленський привів до влади Ірину Венедіктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті.

 

Будемо вимагати у президента пояснень".

Деталі: Активісти повідомили, що влаштують акцію о 19.00 год біля Офісу президента.

На їхню думку, винним вдалося домовитися із генпрокурором Венедіктовою і справу "злили".

Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування, тому що:

  • До кінця розслідування ще три місяці. Слідчі дії та негласні слідчі дії - незавершені. Не завершили навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання по яким були задоволені.
  • Передати справу до суду "як є" (без збору додаткових доказів) уже дуже довго просять адвокати одного із замовників вбивства - Владислава Мангера. Розраховуючи таким чином на виправдовувальний вирок;
  • ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера;
  • Організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством;
  • Павловський також не дав жодних свідчень.

Активісти вважають, що Мангер заплатив Левіну та його рідним за мовчання.

Також вони стверджують, що Мангер домовився з ОГП на найвищому рівні: "Інакше важко пояснити навіщо слідству нехтувати 3-ма місяцями, які залишились для збору доказів і обривати слідчі дії".

Що було раніше: 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • 6 червня 2019 року, після того як 5 обвинувачених у виконанні злочину визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, суд виніс їм вироки.
  • 16 березня одного з підозрюваних в організації злочину Олексія Левіна екстрадували до України з Болгарії. Суд у Києві взяв його під варту.
  • 25 березня суд продовжив до липня терміни досудового слідства у провадженні щодо Левіна та підозрюваного замовника Владислава Мангера. 
  • 28 березня друзі вбитої активістки Катерини Гандзюк заявили, що генпрокурор Ірина Венедіктова тисне на її батька.

 

Українська правда