«Не переймайтеся. Кумівства у нас не буде», – саме так відповів Володимир Зеленський на питання журналіста Сергія Андрушка, кого він призначатиме на державні посади у квітні 2019. 

Це була одна з фішок завдяки якій Зеленський переміг на виборах. Рік по тому українці вже надірвали животи від реготу після призначення чергового “кварталівця” у владу.  

Непотизм -давня проблема української політики. Ми вже пережили карколомне збагачення зятя Леоніда Кучми Віктора Пінчука, «любих друзів» Віктора Ющенка, «Сім’ю» Віктора Януковича і прихід до влади вихідців з бізнесу Петра Порошенка. 

Але Володимир Зеленський пропонував якусь зовсім іншу Україну, без «кумівства».  Вийшло як завжди.

Квартал 95 переїхав працювати на Банкову. Тільки тепер все не смішно. 

Першими своїми рішеннями він призначив головою СБУ свого друга дитинства Івана Баканова, якого до цього він підтягнув працювати керівником ТОВ “Квартал 95”.

«Кому подобається, коли президент призначає на посаду свого кума, чи армійського друга. Чому так відбувається вже 28 років», – риторично запитував Володимир Зеленський рік тому у своїх виборців.

Нікому. Просто президент, у якого 73% підтримки може дозволити перевести за собою в новий офіс половину старого бізнесу.