Лана ЗеркальКолишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль в "Нафтогазі" відповідатиме за суди з "Газпромом" і Російською Федерацією. Про це Зеркаль розповіла у своєму Фейсбуці.

"Всі ми знаємо,  наскільки це [правове протистояння з Росією] важливо для компанії і держави. Тому тепер я відповідаю за організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень в суперечках з ВАТ "Газпром" і в справах проти Російської Федерації", – повідомила Зеркаль.

Найближче завдання Зеркаль – участь в усних слуханнях у Гаазі про розмір компенсації за експропріацію Росією кримських активів компанії.

Раніше судами з "Газпромом" займався виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, але він потрапив під скорочення через конфлікт з керівником правління компанії Андрієм Коболєвим.

Другий обов'язок Зеркаль – представлення інтересів компанії в США, Євросоюзі та міжнародних організаціях.

"Реалізація цих завдань є природним і логічним продовженням місії, яку я реалізовувала протягом попередніх шести років в Міністерстві закордонних справ, представляючи державу в процесах проти РФ", – написала вона.

Нагадаємо, Зеркаль прийшла в "Нафтогаз" наприкінці січня 2020 року.

До слова, у лютому Вітренко анонсував, що "Нафтогаз" готує нові позови проти "Газпрому".