Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


06.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський зняв санкції з сепаратистів і олігарха, якого шукає НАБУ (https://gazeta.ua/)

16:26 15-05-2020


Редакционная строка

15.05.2020

 

 

 

Зеленський зняв санкції з сепаратистів і олігарха, якого шукає НАБУ
Зеленський зняв санкції зі спостерігачів на виборах в ОРДЛО, серед них онучка Муссоліні. Фото: president.gov.ua

 

 

 

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, згідно з яким знято санкції з так званих спостерігачів на виборах в ОРДЛО 2016 року.

В опублікованому указі від 14 травня йдеться про те, що із санкційного списку фізосіб, уведеного в дію указом президента від 19 березня 2019 року №82, виключаються 6 учасників так званих виборчих комісій в ОРДЛО й один громадянин РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатор референдуму в ДНР може вийти з-під варти

Це Валентина Свєшнікова (жителька Алчевська, секретар виборчкому на псевдовиборах), Тетяна Лобода (жителька Донецька, голова виборчкому), Галина Бороздіна (жителька Житомирської області, голова виборчкому), Олена Гур'єва (жителька Харківської області, голова виборчкому), Наталія Чеботарьова (жителька Торецька, голова виборчкому), Алессандра Муссоліні (громадянка Італії, внучка засновника італійського фашизму, диктатора Беніто Муссоліні, спостерігач на виборах ОРДЛО).

Також зі списку санкцій фізичних осіб від 21 червня 2018 року №176 виключено прізвища Сергія Токарева (громадянин РФ) та Карена Григоряна (паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон).

Виключили бізнесмена російського походження Олексія Федоричева. Він – громадянин Угорщини та Монако, кінцевий бенефіціарний власник компанії "ТІС" – найбільшого стивідорного оператора в Україні. Колишній власник російських футбольних клубів "Динамо" (Москва) і "Ростов".

У 2018 році НАБУ оголосило Федоричева в розшук, а суд наклав арешт на нерухоме майно компанії "ТІС-Міндобрива" та на кошти компанії "ТІС-Зерно", які належать Федоричеву.

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким подовжено санкції щодо російських громадян і компаній.