Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Українська сторона на засіданні ТКГ показала російські паспорти "запрошених" від ОРДЛО осіб (https://dt.ua/)

11:04 16-05-2020

Українська сторона на розширеному засіданні Тристоронньої контактної групи 14 травня вказала російській стороні, що "запрошені" від ОРДЛО особи є громадянами Російської Федерації


Редакционная строка

16.05.2020

                                   Російська сторона була офіційно повідомлена представниками України.

 

                                                                         встреча ТКГ в Минске

Українська сторона на розширеному засіданні Тристоронньої контактної групи 14 травня вказала російській стороні, що "запрошені" від ОРДЛО особи є громадянами Російської Федерації, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українській делегації.

Як наголошується, орієнтовно в 15:00-16:00 засідання в четвер, яке почалося в 13:00, до сторін ТКГ (Україна, Росія та ОБСЄ) підключили так званих "запрошених" осіб від ОРЛО (Владислава Дейнего) і ОРДО (Наталю Никонорову).

За словами джерела, в період з 13:00 до 15:00 четверга українська сторона повідомила делегації РФ про те, що їй відомо, що так звані "запрошені" від окремих районів Донецької та Луганської областей України є громадянами РФ, пред'явивши як підтвердження копії закордонного та внутрішнього паспорта РФ Владислава Дейнего.

Також цю інформацію "РБК-Україна" підтвердив міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Олексій Резніков.

 

Паспорт Дейнего
РБК-Україна

 

 

Паспорт Дейнего
РБК-Україна

 

Зазначимо, що під час засідання 14 травня українська сторона відкинула можливість закріплення "особливого статусу" тимчасово окупованих територій Донбасу в Конституції і наголосила, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки у відповідності з Конституцією та законодавством України і на основі Копенгагенських критеріїв ОБСЄ, зокрема в частині стабільності установ, що гарантують демократію, верховенство права, дотримання прав людини і захисту прав меншин, виключно після отримання Україною контролю над кордоном.

Також своєю чергою представник РФ Борис Гризлов звинуватив Україну в "саботажі" через те, що під час переговорів 14 травня не було ухвалено заяву про додаткові заходи щодо припинення вогню.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА