Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Для чого Зеленському Саакашвілі (https://gazeta.ua/)

10:28 18-05-2020


Редакционная строка

18.05.2020

 

 

Для чого Зеленському Саакашвілі
Арсен Аваков сьомий рік керує МВС. Колаж: radiosvoboda.org

 

Міхеілу Саакашвілі дали посаду, щоб він якось урівноважував міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Таке враження, що його взяли, аби якимось чином урівноважував Арсена Авакова, який є на сьогодні, напевно, найвпливовішою фігурою в уряді. А з іншого боку - щоб був подразником для прем'єра. Який є трохи більш млявим і залежним, ніж хотілося б президенту Зеленському. Це моє припущення. Інших міркувань не бачу.

Можливо, Зеленському просто симпатичний цей політик і він хоче скористатися тими ідеями, енергією, які є в пана Саакашвілі", - каже Рахманін.

Аваков - найвпливовіша фігура в уряді

Водночас реформами має займатися уряд, а не дорадчі органи, каже нардеп.

"Не дуже розумію, нащо створена ця рада, чим вона буде займатися і яка з неї користь. Керівником ради реформ має бути прем'єр. А радою має бути Кабмін. Власне для цього він і існує. Усе решта – це надбудови. Існують для того, щоб працевлаштувати конкретних людей. Або для того, щоб перепасувати увагу громадськості і політикуму.

Якщо у вас є окремі реформи, то втілюйте. Навіщо створювати раду? Я постійно повторюю це прислів'я: "Якщо зібрати дев'ять вагітних жінок разом, дитина не з'явиться за місяць". Воно найкраще характеризує нашу ситуацію.

Колись американці казали: якщо хочете провести реформи швидко, маєте зробити дуже просту річ – заощадити час на написанні планів і почати робити. Щоб утілювати реформи, треба план і люди, які здатні його реалізувати. Судячи з усього, плану немає і людей, здатних стати локомотивами цих реформ, теж", - каже Сергій Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков встановив рекорд

"Припускаємо, якби Міхеіла Саакашвілі розглядали як прем'єра (а це неможливо), було б логічно сперечатися, чи здатний він запроваджувати реформи. Чи його план відповідає українським реаліям. А йдеться про те, що він очолюватиме дорадчий орган, який створили ще за Петра Порошенка. І я щось не пам'ятаю, щоб він був неймовірним двигуном реформ", - зауважив політик.

Інтерв'ю з Сергієм Рахманіним читайте в журналі "Країна" від 14 травня.

7 травня президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

"Щиро вітаю Міхеіла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ та допоможе у здійсненні важливих змін у житті країни", - заявив глава держави