Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський призначив Єніна представником України у Суді ООН щодо справ проти РФ (https://www.pravda.com.ua/)

18:41 21-05-2020


Редакционная строка

21.05.2020

 

 

Президент Володимир Зеленський уповноважив заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна представляти Україну у справах проти Росії, що розглядаються Міжнародним судом ООН та арбітражних трибуналах з морського права.

Джерело: розпорядження президента №332, опубліковане на сайті глави держави

Деталі: Згідно з документом, Єнін буде займатися справами про порушення Росією міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також справами щодо "прав прибережної держави в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці і щодо затримання українських військово-морських суден та членів їхніх екіпажів".

Заступником Єніна призначено посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова.

 

Нагадаємо: Раніше Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії представляла Олена Зеркаль, яка пішла з МЗС в грудні 2019 року, після чого була призначена радницею голови правління "Нафтогазу". 

Варто зазначити, що міжнародна юридична команда, яка веде процес у справах проти РФ, лишилася незмінною, її кістяк формують найняті консультанти, представники юридичної компанії Covington & Burling, з якими МЗС продовжило контракт.

Українська правда