Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Криму відбувається геноцид кримських татар, - уповноважена з прав людини Денісова (htps://aspi.com.ua)

18:18 22-05-2020


Редакционная строка

22.05.2020

последние новости в Украине останні новини в Україні

 

Українська омбудсменка Людмила Денісова заявила, що Москва продовжує те, що робила 76 років тому радянська влада - винищення кримськотатарського народу. Вона розповіла, що відбувається в анексованому Криму.

У Криму над кримськотатарськими патріотами відбуваються судилища без присутності адвокатів та інші порушення основних прав і свобод людини. Про це заявила у п’ятницю, 22 травня, у своєму Telegram-каналі українська Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За словами Денісової, під час судових процесів над представниками кримськотатарської спільноти Едемом Бекіровим, Рустемом Ємірусеіновим, Арсеном Абхаїровим, Ескендером Абдулганієвим окупаційна влада неодноразово порушувала їхнє право на справедливий суд. Багатьох активістів, зокрема Еміля Джемаденова та Теймура Абдулаєва місяцями тримають у штрафних ізоляторах. А політв’язні Сервет Газієв та Єрфан Османов не отримують належної медичної допомоги.

Російські окупанти, прагнучи зламати дух кримськотатарського народу, перехопили естафету у радянської влади і, як 76 років тому, здійснюють його геноцид, - заявила Денісова. Омбудсменка закликала світову спільноту чинити тиск на Росію, аби змусити її поважати права і свободи людини.

Раніше ASPI news повідомляло, що суд Сімферополя оголосив в розшук політв’язня Едема Бекірова. Також стало відомо, що з в’язниці так званої “ДНР” утік український патріот Григорій Сінченко.