Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна в ТКГ в чергове наголосила, що вибори в ОРДЛО можливі лише за українськими законами (https://dt.ua/)

12:59 28-05-2020

Однак, це не єдина умова проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу.


Редакционная строка

28.05.2020

Однак, це не єдина умова проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу.

 

 
© Василь Артюшенко, DT.UA

Тристороння контактна група в Мінську 27 травня провела засідання в онлайн режимі. Українська сторона вкотре наголосила на тому, що проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської області можна провести лише за певних умов, повідомила пресслжуба Офісу президента України. 

"Під час обговорення у політичній групі можливості проведення виборів на території ОРДЛО України українська сторона вкотре наголосила, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки після виконання вимог безпеки", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, такими умовами є виведення іноземних військ з території України, роззброєння незаконних військових формувань, відновлення контролю з боку України над кордоном. Також обов'язковою умовою виборів в ОРДЛО є їх проведення виключно за українським законодавством, а також за умови забезпечення діяльності українських ЗМІ, політичних партій та міжнародних спостерігачів. 

 

Читайте також: Припинення вогню та нові ділянки розведення: У Зеленського розповіли про засідання ТКГ

 

Раніше віцепрем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив про те, що всі ватажки незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" отримали російські паспорти, тому згідно з законодавством України, вони не зможуть брати участь у місцевих виборах в ОРДЛО

При цьому очільник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що місцеві вибори, призначені на жовтень цього року, мають відбутися по всій території України, в тому числі й в ОРДЛО. Щоправда Центральна виборча комісія України не знає скільки часу може знадобитися для підготовки до виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Голова ЦВК Олег Діденко зазначив, що зараз практично неможливо говорити про будь-які часові рамки


ЗА МАТЕРІАЛАМИ: DT.UA