Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Бої тривають щодня: імена героїв, які загинули на Донбасі у травні (https://gazeta.ua/)

09:25 01-06-2020


Редакционная строка

01.06.2020

 

 

 

 

Публікуємо поіменний список полеглих у травні 2020 року захисників України. Нам відомо про смерть у бою чотирьох військових.

Наймолодшому із загиблих було 24 роки, найстаршому – 45 років. За місяць бойові травмування та поранення отримав захисник України.

Бойові втрати травня

13 травня

Олександр Карпика

Старший солдат 12-го окремого полку оперативного забезпечення

 
Автор: 12-й полк оперативного забезпечення
Олександр Карпика
Олександр Карпика

24-річний солдат загинув від кулі снайпера в селі Катеринівка Попаснянсього району Луганської області. Отримав вогнепальне кульове наскрізне поранення живота з ушкодженням кровоносних судин. Помер на операційному столі після тригодинної операції. Ще два бійців отримали поранення.

У Катеринівці він займався інженерним облаштуванням взводного опорного пункту.

Олександр родом з села Буди Тростянецького району Вінниччини. З багатодітної родини. У 2015-му закінчив Немирівський професійний ліцей.

Займався інженерним облаштуванням взводного опорного пункту

На службу у Збройні сили пішов у березні 2016 року на посаду хіміка відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту полку. До кінця його контракту залишалося два місяці.

Вдома залишилась: матір, два брати і сестра.

 

20 травня

Сергій "Сєдой" Губанов

командир батальйону поліції "Луганськ-1"

 
Автор: батальйон МВС ''Луганськ-1''
Сергій Губанов
Сергій Губанов

45-річний полковник поліції підірвався на міні під час патрулювання селища Кряківка Новоайдарівського району Луганщини. Помер дорогою до лікарні. Троє його підопічних отримали осколкові поранення. Група підірвалася на російській міні ПМН-2, яку на військовому сленгу ще називають "чорною вдовою". Вона є забороненою Оттавською конвенцією 1997 року.

Сергій родом з міста Кадіївка (до 2016-го Стаханов. - Gazeta.ua) Луганської області. У міліцію Губанов пішов у 1995 році, починав оперативником карного розшуку міського відділу міліції. Доріс до начальника Луганського міського управління міліції. У 2004 році закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Весною 2014-го Губанов пережив полон.

''Сергій разом з іншими офіцерами міліції взяли в полон бойовики та намагалися вибити зізнання про те, де вони переховують автоматичну та табельну зброю, - каже речник поліції області Тетяна Погукай. - З 2014 року у "розстрільному списку" бойовиків так званої ЛНР''.

21 травня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України

Очолив "Луганськ-1" у листопаді 2015-го. Звільняв Лисичанськ, Рубіжне та Сіверськородонецьк. Кавалер ордену Богдана Хмельницького.

21 травня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України.

Вдома залишилась: батьки та дружина.

 

21 травня

Євген "Сафон" Сафонов

Солдат протитанкового дивізіону 93-ї бригади "Холодний Яр"

 
Автор: 93-я бригада ''Холодний яр''
Євген Сафонов
Євген Сафонов

31-річний солдат загинув від осколкового поранення під час обстрілу вантажівки Урал-375, яка поверталась із передової. В автомобіль влучила міна 120-го калібру, Сафонов загинув, а п'ять його товаришів отримали уламкові поранення та контузії.

Євген родом з міста Павлоград Дніпропетровської області. До війни працював на місцевій шахті. У 2014 році пішов воювати у добровольчий батальйон "Айдар".

Служив разом із друзями з рідного міста

До "холодноярівців" вступив у січні 2019 року, служив разом із друзями з рідного міста. Відвоював пліч-о-пліч із земляками під Авдіївкою, а потім у Попаснянському районі, біля Кримського.

Вдома залишились: дружина та 2-річний син, мати й брат.

 

26 травня

Віталій Лімборський

Молодший сержант 28-ї бригади ім. Лицарів зимового походу

 
Автор: 28-а бригада ім. Лицарів зимового походу.
Віталій Лімборський
Віталій Лімборський

24-річний боєць загинув від кулі снайпера у місті Мар'їнка Донецької області внаслідок смертельного поранення кулею у голову.

Віталій родом з села Суботці Знам'янського району Кіровоградщини. Закінчив Знам'янське профтехучилище за фахом залізничника, працював дитячим тренером з футболу.

Для меншого братика Антона, можливо, колись буду прикладом для наслідування

''Те що я підписав контракт і став молодшим сержантом відкрило нові горизонти у моєму самовдосконаленні, - говорив Лімборський у інтерв'ю у 2019 році. - Рідні пишаються мною, особливо мама. А для меншого братика Антона, можливо, колись буду прикладом для наслідування''.

На строкову службу призваний взимку 2017-го, після її закінчення підписав контракт.

Вдома залишилась: мати та молодший брат.

13 травня під час планових занять у районі проведення операції Об'єднаних сил загинули два військовослужбовці.

Загиблі - заступник командира 81-ї десантно-штурмової бригади, майор Андрій Супріган, 30 років. А також сержант Дмитро Кузьменко зі складу ССО.