Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Рада закликала міжнародну спільноту визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році (https://dt.ua/)

12:39 02-06-2020

Депутати проголосували за відповідне звернення.


Редакционная строка

02.06.2020

Депутати проголосували за відповідне звернення.

 

 
© Василь Артюшенко, DT.UA

Український парламент ухвалив проект постанови №3449 "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Урядів і Парламентів держав світу щодо вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу та засудження порушень Російською Федерацією, як державою-агресором, прав і свобод кримськотатарського народу". За документ проголосували 310 народних депутатів. 

Згідно з пояснювальною запискою, постанова містить звернення  Верховної Ради до парламентів іноземних держав,  міжнародних організацій,  членів міжнародного співтовариства. Основними положеннями звернення є засудження порушень прав кримських татар, заклик до негайного припинення будь-яких переслідувань чи дискримінаційних дій, об'єктом яких виступають представники кримськотатарського народу. 

"Постанова закликає міжнародне співтовариство не залишатись осторонь окресленої проблеми, адже зобов'язання поважати права людини за своєю природою є зобов'язанням erga omnes", - йдеться у пояснювальній записці. 

Також депутати закликали міжнародну спільноту визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу і долучитися 18 травня, у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, до вшанування пам'яті невинних жертв злочинної депортації кримськотатарського народу, скоєної комуністичним тоталітарним режимом, а також жертв протиправних дій російської окупаційної адміністрації. 

DOCUMENT
PAGES
Zoom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Читайте також: В Україні розроблять зміни до Конституції про права кримських татар – Зеленський

 

Зазначимо, що в день, коли Рада ухвалила звернення до міжнародної спільноти, російські силовики в анексованому Криму знову прийшли з обшуками в будинок кримських татар. Окупанти нібито шукали документи та предмети пов'язані із сином Шейде Асанової, який із 2016 року живе на підконтрольній українській владі території. 


ЗА МАТЕРІАЛАМИ: DT.UA