Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ДБР затримало столичного прокурора зі 100 тисячами доларів (https://www.pravda.com.ua/)

20:53 04-06-2020


Редакционная строка

04.06.2020

 

 

 

 

 

Правоохоронці затримали прокурора однієї із Київських місцевих прокуратур під час заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману.

Джерело: ДБР, речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі УП

Деталі: За попередньою інформацією, будучи прокурором у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості членів правління одного з банків, він отримав від представника фінансової установи 100 000 доларів США.

 
 
 

За кошти прокурор нібито мав прийняти рішення про закриття кримінального провадження, а також обіцяв в подальшому "кришувати" діяльність банку.

 

Слідчі ДБР затримали прокурора у приміщенні банку. На цей час тривають першочергові слідчі дії.

Наразі, вирішується питання щодо повідомлення прокурору про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Позиція прокуратури Києва: Речниця відомства Надія Максимець повідомила УП, що керівництво прокуратури міста Києва розпочало службове розслідування у зв’язку із затриманням співробітника київської місцевої прокуратури за підозрою у шахрайських діях.

Пряма мова: "Столична прокуратура максимально сприятиме об’єктивному розслідуванню вказаного кримінального провадження шляхом надання органу досудового розслідування всіх документів та матеріалів, необхідних для встановлення істини".

 
 
 

 

Українська правда