Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Окупанти передали в "суд" справу Джемілєва з порушенням процедури (https://www.pravda.com.ua/)

19:53 08-06-2020


Редакционная строка

08.05.2020

 

 

 

 

 

Слідчий комітет РФ в окупованому Криму передав до суду справу проти народного депутата України, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва без повідомлення обвинуваченого і захисників.

Джерелослідком РФ, адвокат Джемілєва Микола Полозов у Facebook

Дослівно СК РФ: "Слідством зібрана достатня доказова база, у зв'язку з чим затверджено обвинувальний висновок, і кримінальну справу направлено до суду для подальшого розгляду по суті".

Деталі: Водночас адвокат Джемілєва Микола Полозов заявив, що ані сам Джемілєв, ані він як адвокат не були сповіщені про завершення розслідування.

 

Пряма мова Полозова: "Частиною 1 статті 222 КПК РФ встановлено, що після затвердження обвинувального висновку, прокурор направляє справу до суду, про що повідомляє обвинуваченого, його захисника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача та (або) представників і роз'яснює їм право заявляти клопотання про проведення попереднього слухання.

Як ми бачимо, слідчий, керівник слідчого органу, сам слідчий орган у законі не вказані як адресат повідомлення прокурора про направлення справи до суду.

А в окупованому Криму все навпаки. Мене (захисника) не сповістили, Мустафу-аг'а не сповістили, а насамперед незаконно сповістили слідчий орган, який про це бадьоро відрапортував".

Деталі: Джемілєва звинувачують у тому, що він 2 травня 2014 року прибув рейсом Київ-Москва в аеропорт "Шереметьєво", де йому співробітниками прикордонного контролю було відмовлено у в'їзді до країни, у зв'язку з чим того ж дня він відбув назад до Києва. Однак уже наступного дня Джемілєв перетнув "кордон РФ" у пункті пропуску "Армянськ" (Турецький вал) (при в'їзді в окупований Крим - УП).

Також Джемільов обвинувачується в тому, що зберігав у власному будинку в Бахчисараї карабін ОП-СКС калібру 7.62 мм, про знаходження ключа від сейфа було відомо його синові. У травні 2013 року син Джемілєва незаконно заволодів зброєю, здійснивши з неї вбивство людини.

Крім того, Джемілєву закидають незаконне придбання та зберігання бойових патронів до нарізної вогнепальної зброї калібру 7.62, придатних для стрільби і заборонених в РФ у цивільному обороті.

Що передувало: 27 травня окупанти в Криму заявили про завершення "розслідування кримінальної справи" стосовно Джемілєва.

Передісторія: