Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Підтримує президент і більшість фракцій" - 10 цитат Шмигаля із пресконференції про 100 днів уряду (https://gazeta.ua/)

20:48 11-06-2020

11 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль зібрав журналістів на пресконференцію, присвячену 100 дням діяльності уряду під його керівництвом.


Редакционная строка

11.06.2020

 

11 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль зібрав журналістів на пресконференцію, присвячену 100 дням діяльності уряду під його керівництвом.

Верховна Рада звільнила уряд Олексія Гончарука і призначила новий 4 березня. Попередники пропрацювали півроку.

"Щодо умов, коли я піду у відставку: коли я не виправдаю надій українців. Відчуваю підтримку і президента, і більшості фракцій на сьогодні", - сказав Шмигаль представникам ЗМІ.

 
Автор: kmu.gov.ua
Пресконференція тривала майже 2 год.
Пресконференція тривала майже 2 год.

Gazeta.ua нагадує найцікавіше, що сьогодні сказав прем'єр-міністр.

Про гроші МВФ

"Загальна сума коштів, отриманих цього місяця, перевищить $3 млрд - $3,2 млрд і плюс. Що стосується Світового банку - розраховуємо отримати кошти протягом місяця"

Про коронавірус

"На сьогоднішній день один з найвищих показників за останні тижні, у близько 700 людей підтверджено захворюванн. Окремі області, де більше сотні випадків підтверджено. Там де люди розслабились - одразу зростання кількості тих, хто захворів. Тому дуже важливо дотримуватися соціальної дистанції і використовувати маски, мити руки і дезинфікувати"

Про відставку міністра внутрішніх справ Авакова

"Верховна Рада прийняла звіт міністра Авакова, зауважень народні депутати не висловили. Аваков в управлінні кризами демонструє хороший досвід і хороші якості"

Про карантин і місцеві вибори

"Якщо у критичній кількості областей (10 і більше) буде критичне зростання, це буде приводом для повернення до посиленого карантину"

"Плануємо проведення цих виборів. Світ живе в умовах невизначеності з коронавірусом, з коронакризою. Якщо в Україні будуть підстави для запровадження тотального карантинного обмеження, то, напевно, будемо вимушені перенести ці вибори. Сподіваємось, що будемо управляти адаптивними механізмами цієї хворобою доволі ефективно, і це дасть можливість у жовтні провести вибори"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог, який передбачив перемогу Зеленського, дав прогноз на місцеві вибори

Про безробіття

"На сьогодні кількість зареєстрованих безробітних - понад 514 тис. Для порівняння, на 12 березня, коли ми ввели карантин, це була 361 тисяча. Із початку карантину статус безробітного отримали 276 тис. осіб. Працевлаштовано 142,7 тис. із тих, хто отримав статус"

Про вакансії міністрів

"Сьогодні у нас декілька вакантних посад, ми ведемо співбесіди. Найближчим часом команда уряду доформується і остаточно буде представлена"

Про воду в окупований Крим

"Російська Федерація, яка є окупантом Криму, виконує свої зобов'язання перед людьми, які там живуть. Щодо речей, прописаних у міжнародній конвенції: які вона має виконувати як окупант.

Відновлення постачання через Кримський канал сьогодні на порядку денному не стоїть, це не є предметом якогось торгу"

Про дороги

"Вперше вже у квітні-травні розпочалася робота над проведенням тендерів і почалося будівництво доріг. Як правило, будівництво розпочиналося у червні-липні, або навіть у вересні-жовтні. Зараз компанії мають змогу протягом усього теплого сезону будувати дороги. На осінь українці побачать результати цієї програми"

Про амністію капіталів

"Працюємо над тим, щоб упровадити це ("нульову декларацію" - Gazeta.ua), як елемент залучення додаткового капіталу в економіку України. Плануємо робити цього року"

Про децентралізацію

"Завершили формування перспективного плану громад. Сьогодні ведемо дискусію з формування районів. З 430 районів сформуємо 129. І це буде завершенням основного етапу реформи децентралізації"

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що уряд на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком загрався у Facebook. А сам Гончарук не став частиною владної команди.