Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Влада пояснила, що Україні дасть новий статус в НАТО (https://dt.ua/)

09:36 14-06-2020

Київ наблизився до стандартів НАТО і зможе ініціювати міжнародні навчання.


Редакционная строка

14.06.2020

Київ наблизився до стандартів НАТО і зможе ініціювати міжнародні навчання.

 

 
© 112 Україна

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що надання Україні статусу Партнера розширених можливостей НАТО дозволить поліпшити взаємодію України та альянсу.

"Вдячний членам Альянсу за визнання вагомого внеску України в спільні операції з підтримання миру. Статус Партнера розширених можливостей НАТО — практичне рішення, яке дозволить Україні і Альянсу ще краще взаємодіяти заради спільної безпеки", — написав він у своєму Twitter в п'ятницю.

За словами віце-прем'єра з питань євроінтеграції Ольги Стефанишиної, рішення про надання Україні нового статусу свідчить про те, що Київ зробив достатньо в рамках виконання річних програм і наблизився до стандартів НАТО таким чином, щоб мати можливість обмінюватися раніше закритою для нас оперативною інформацією.

"Так само громадяни та співробітники спеціальних органів можуть бути зв'язані офіцерами, які будуть делеговані в спеціальні натовські органи для взаємодії та обміну інформацією", - додала вона.

Стефанишина зазначила, що новий статус дозволить Україні організовувати спільні військові навчання з країнами-учасницями НАТО, адже статути та документи українських підрозділів повністю сумісні з натовськими.

 

Читайте також: У Балтійському морі проводять навчання десятки кораблів НАТО

 

Раніше в п'ятницю, 12 червня, Північноатлантичний альянс визнав Україну партнером Програми розширених можливостей.

Наголошується, що Україна наразі є одним із шести партнерів по розширеним можливостям поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на сферах взаємного інтересу.

Детальніше про те, що означає рішення НАТО про приєднання України до програми "Партнерство розширених можливостей", читайте в статті Володимира Кравченка "Прийнята за замовчуванням" на сайті ZN.UA.


ЗА МАТЕРІАЛАМИ: DT.UA