Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Рейтинги падають і президент шукає тих, на кого перекласти провину — Курбан (http://argumentua.com/)

09:55 14-06-2020

Уже кілька днів поспіль триває «обмін люб’язностями» між Володимиром Зеленським і його офісом та ексглавою Офісу президента Андрієм Богданом. Почалося все з інтерв’ю президента «Українській правді». У ньому він розповів, що хотів призначити Богдана генпрокурором, бо той мав для цього потужні професійні риси.


Редакционная строка

14.06.2020

 

 Уже кілька днів поспіль триває «обмін люб’язностями» між Володимиром Зеленським і його офісом та ексглавою Офісу президента Андрієм Богданом. Почалося все з інтерв’ю президента «Українській правді». У ньому він розповів, що хотів призначити Богдана генпрокурором, бо той мав для цього потужні професійні риси.

Однак, поскаржився Зеленський, згодом він помітив, що влада міняє цю людину не на краще та робить Богдана конфліктним.

Андрій Богдан на такі заяви Зеленського відповів у Facebook: правила ділової етики не дозволяють порядним людям коментувати період спільної діяльності, і він цього не робитиме. Але щодо позбавлення його влади він сказав: «Я вам вдячний, тому що моє ім’я не матиме стосунку до хаосу, в який ви кидаєте країну». Богдан також поскаржився, що за пів року допоміг Зеленському демократичним шляхом зосередити абсолютну владу в країні, а той за чотири місяці перетворив її у «посміховисько».

Чому саме зараз виник такий перехід на особистості, журналісти "Громадське радіо" запитали в політтехнолога Олександра Курбана.

Олександр Курбан: Я б не акцентував питання на тому, чому зараз. Майже така сама ситуація була з попереднім прем’єр-міністром Гончаруком, тоді президент поставав йому у вину те, що він піарився у Facebook, а не займався економікою. Тобто завжди можна знайти, до чого пред’явити претензії.

А те, що ми почули в президентському інтерв’ю і побачили після – це такі «пацанячі розборки». Коли президент каже «Андрюха зазнався», це вже говорить і про рівень президента, і про рівень політики, і про рівень взаємин топ чиновників. Тобто це в принципі нонсенс в українській політиці та культурі, та й у світовій політиці, щоб перші особи держави вели дискусію такого роду і використовували такі епітети.

Теперішня влада, і зокрема президент, є типовими представниками такого електорального «болота». Це люди середніх здібностей, середнього рівня розвитку, які на багато в інтелектуальному плані не претендують. Тобто такі собі середньостатистичні люди. І от середньостатистична маса, а це 2/4 електорального поля, нарешті отримала свого президента, який є плоть от плоті, кров от крові від нього. І тепер маємо те, що маємо.

Тому такі «пацанячі розборки» — це екстрена допомога Зеленському. Адже рейтинг падає (за останніми рейтингами КМІСу це 42%), його треба підіймати, але підіймати немає чим. Економічними досягненнями не можна, особливою розумовою діяльністю він теж в цьому плані нічого не може зробити, тому потрібно на когось переводити стрілки. Чому це сталося? А тому що Богдан з’їв цілий рік президентства, тому що Гончарук катався на самокаті та піарився у Facebook. Коли набридне нинішній глава Офісу президента, на нього знайдуть компромат, на Шмигаля знайдуть компромат, наприклад, чому не збудував 500 тисяч робочих місць в травні, як обіцяв. Тобто завжди знайдеться винний у тому, що президенту не вдалося зробити за рік з країни лялечку, як він обіцяв. Це звичайне намагання перекласти відповідальність зі своєї голови на голову інших.

«Аргумент»