Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


06.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Україні викрили російську мережу ботоферм (https://www.pravda.com.ua/)

15:22 16-06-2020


Редакционная строка

16.06.2020

 

 

 

 

 

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували міжрегіональну мережу ботоферм у Києві та кількох областях, якою керували з Росії.

Джерелосайт СБУ

Деталі: За даними спецслужби, можливості мережі дозволяли генерувати фейки від понад 10 тисяч ботів.

Організатори ботоферми використовували не лише облікові записи у соціальних мережах та е-мейли, але й електронні гаманці з фейковими персональними даними. Працівники ботоферм були забезпечені всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням.

 

СБУ встановила, що для реєстрації акаунтів зловмисники використовували, крім українських, також російські та європейські SIM-картки мобільних операторів. В Європі їх переважно неможливо придбати без ідентифікації громадян, а у РФ також без сприяння з боку спецслужб.

 
 
 

За інформацією Служби безпеки, виконуючи замовлення на ескалацію конфлікту на сході України, організатори ботоферм здійснювали інформаційні "вкиди", сприяли поширенню негативних настроїв та дискредитували українську владу як всередині країни, так і за її межами.

Загалом проведено обшуки за 12 адресами, де було розташовано обладнання. Вилучено, зокрема, понад 40 тисяч SIM-карток мобільних операторів.

Викриття мережі ботоферм здійснювалось у Києві, Львівській, Чернігівській, Сумській та Одеській областях.

 
 
 

 

Українська правда