Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У День прапора кримських татар ОП нагадав імена політв`язнів у Криму (https://ua.112.ua/)

11:02 26-06-2020

Сам прапор був затверджений ще у 1917 році


Редакционная строка

26.06.2020

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 26 червня, відзначається День прапора кримських татар. Цього дня офіс президента України у своєму Телеграм-каналі пригадав історію прапора та боротьбу кримських татар за повернення під контроль України.  Також нагадали імена кримськотатарських політичних в'язнів у Криму.

У ОП нагадали, що прапор був затверджений ще у 1917 році, а саме свято почало відзначатися з 2010-го, воно закріплене рішенням V Курултаю кримськотатарського народу.

"Золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України", - йдеться у повідомленні.

 

Новини за темою: Генсек ООН напередодні Дня кримськотатарського прапору нагадав, що Крим це Україна

 

Також зазначається, що серед політв'язнів у Криму найбільше кримських татар. Зокрема за гратами перебувають Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, брати Абдулаєви та Емір-Усеїн Куку. 

 

"Сьогодні по всьому Криму в повітрі майорять кримськотатарські прапори, вони нагадують мешканцям Криму про дух свободи та єдності. Єдності в боротьбі за повернення Державного прапора України в Крим, і щоб, як колись, у Бахчисараї чи Сімферополі ми знову милувався двома стягами, що майорять один поряд з іншим", - додають у ОП.

 

Новини за темою: Токсичний колишній тут: Україна про російські твіти щодо "російського Криму"

 

 

Нагадаємо, в березні 2014 року почалася окупація Кримського півострова російськими силами. Вже 16 березня на цих територіях провели незаконний референдум, на якому нібито виявили бажання народу приєднати територію Криму до Росії.

Світова спільнота переважно не підтримала таких дій тому щодо Російської Федерації було введено чисельні санкції.

??Сьогодні ми разом з кримськими татарами відзначаємо День кримськотатарського прапора. Прапор був затверджений ще у 1917 році, а саме свято почало відзначатися з 2010-го та закріплене рішенням V Курултаю кримськотатарського народу. Золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України.

В окупованому Криму через чітку проукраїнську позицію саме кримські татари зазнають переслідувань і дискримінації, кримські татари становлять більшість політичних бранців. Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, брати Абдулаєви, Емір-Усеїн Куку – всі вони є справжніми в’язнями сумління, і ми зробимо все для того, щоб вони якомога швидше повернулися додому.

Сьогодні по всьому Криму в повітрі майорять кримськотатарські прапори, вони нагадують мешканцям Криму про дух свободи та єдності. Єдності в боротьбі за повернення Державного прапора України в Крим, і щоб, як колись, у Бахчисараї чи Сімферополі ми знову милувався двома стягами, що майорять один поряд з іншим.

Для нас дуже важливо робити все можливе для відновлення історичної справедливості та прав кримськотатарського народу як корінного народу України.

Звісно, це свято ми хотіли б відзначати в Криму, на Батьківщині кримських татар. Президент України неодноразово зазначав, що повернення Криму має стати нашою національною ідеєю, кожного українця і кримського татарина, всієї нашої держави та всього світу. Тому ми переконані, що золота тамга на блакитному стязі майорітиме над Чатир-Дагом та Ай-Петрі, у Бахчисараї, Ялті та Севастополі. Крим – це Україна!