Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Прокуратура Нідерландів представила "Найбільш конуретні докази" російської вини у катастрофі MH17 (https://www.5.ua/)

11:32 29-06-2020

Доказів щодо ракети з "Бука" вже стільки, що інші версії просто нема сенсу розслідувати, – вважає прокуратура Нідерландів


Редакционная строка

29.06.2020

Прокуратура Нідерландів на суді у справі збитого в 2014-му над Донбасом літака "Малайзійських авіаліній" представила записи телефонних розмов, які доводять, що рейс був збитий російською ракетою з установки "Бук". Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на NRC.

Оприлюднили телефонні перемовини підозрюваних трьох росіян та українця з числа бойовиків. Записи вже назвали "найбільш конкретними доказами" у справі MH17 за весь час. Судячи з записів, окупанти думали, що збили український винищувач.

Зазначається, що о 16:48 вечора, після падіння MH17, підозрюваний Леонід Харченко телефонує підозрюваному Сергію Дубінському: "Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (ймовірно Су-27 – ред)".

Через три години, о 19:52, Дубінський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує: "Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?". На це Пулатов відповідає: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила Boeing.

Після цього Дубінський телефонує головному підозрюваному Ігорю Гіркіну (Стрелкову), який тоді очолював бандформування "ДНР".

Прокурори наголосили – інших літаків над Донбасом, окрім рейсу MH17, того дня – 17 липня 2014 року – не збивали. А в уламках літака і тілах загиблих пасажирів були знайдені фрагменти ракети "Бук".

На думку сторони обвинувачення, наразі існує вже так багато доказів сценарію з російською ракетою з "Бука", що інші версії просто не потребують подальшого розслідування.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, збили в небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які перебували на облавку.

Слідство встановило: лайнер збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й Курській бригаді. Установку на окупований схід привезли з Росії. 9 березня в Нідерландах розпочався суд над чотирма головними підозрюваними у трагедії. Це російські силовики – Ігор Гіркін, Олег Пулатов, Сергій Дубинський, а також українець Леонід Харченко. Їх усіх обвинувачують у вбивстві.