Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Євросоюз продовжив економічні санкції щодо Росії до кінця січня 2021 року (https://aspi.com.ua/)

09:24 30-06-2020


Редакционная строка

30.06.2020

 

последние новости в Украине останні новини в Україні

 

 

Рада безпеки країн Євросоюзу продовжила економічні санкції щодо Російської Федерації через Україну ще на пів року. Таким чином, згідно з останнім рішенням Радбезу, санкції, які спрямовані проти конкретних секторів економіки Росії, продовжені ще на шість місяців, до 31 січня 2021 року.

Про це інформується в рішенні Ради ЄС, повідомляє ASPI news. У рішенні зазначено, що продовження санкцій стало можливим після останньої оцінки стану виконання Мінських угод, про які йшлося на відеоконференції 19 червня 2020 року.

У рішенні Радбезу зазначено, що санкції обмежують доступ до первинного і вторинного ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній і забороняють форми фінансової допомоги та брокерської діяльності щодо російських фінансових установ. Ці заходи також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу всіх пов'язаних з обороною матеріальних засобів.

Крім того, санкції встановлюють заборону на товари подвійного призначення, які можуть мати військове застосування або використовуватися військовими кінцевими користувачами в Росії. Також санкції ще більше обмежують доступ Росії до деяких технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, у видобутку і розвідці нафти.

Спочатку, такі обмежувальні заходи були введені у 2014 році у зв'язку з дестабілізаційними діями Росії щодо України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада ЄС продовжила до червня 2021 санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter у четвер, 18 червня.

Також повідомлялося, що американські конгресмени, які входять до двопартійної групи підтримки України в Палаті представників конгресу, закликали держсекретаря Майка Помпео застосувати нові санкції проти "Північного потоку – 2". Конгресмени вважають, що Росія намагається скористатися пандемією COVID-19, щоб обійти раніше накладені санкції.